Министерството на отбраната прекрати поръчката за двигателите за МиГ-29

  • 12 юли 2023 13:56

  • 1986
  • 0
Министерството на отбраната прекрати поръчката за двигателите за МиГ-29
© Getty Images

Министерството на отбраната е прекратило процедурата за обществена поръчка за доставка на шест ремонтирани двигателя за МиГ-29, предава БТА.

В средата на март МО обяви поръчката за закупуването на шест ремонтирани двигателя. Стойността ѝ бе 26,4 млн. лева с ДДС. Предвижда се 30% от стойността да бъде платена авансово.

Двигателите можеха да бъдат ползвани от три самолета. Максималният срок на доставка на всички двигатели не трябваше да бъде по-голям от 9 месеца, считано от датата на издаването на съответните разрешения за внос, но не по-късно от 12 месеца от датата на подписване на договора.

Ремонт на двигатели

През октомври 2022 година стана ясно, че България купува от Полша два двигателя, като през май 2023 г. МО обяви, че те са доставени, като позволяват летателната експлоатация на един изтребител.

МО: Полша ни предостави втория двигател за МиГ-29

Шест двигателя трябва да бъдат ремонтирани, като поръчката бе спечелена от "ТЕРЕМ – ХОЛДИНГ". Участникът е декларирал, че ще ползва подизпълнител за осъществяване на поръчката – „Луцки ремонтен завод „Мотор“ - Република Украйна, чийто дял за изпълнение е 90 % от общия обем на поръчката.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1986 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини