Трайчо Трайков: Битката за София ще е трудна, това е най-тежката позиция в държавата

  • 11 юли 2023 21:15

  • 1076
  • 0
Трайчо Трайков: Битката за София ще е трудна, това е най-тежката позиция в държавата
©
Слушай новината Слушай новината

"Ясно е, че който и да беше кандидатът, щеше да има критики по някаква линия за нещо.  Аз съм казвал, че всеки от възможните кандидати има свой набор от качества и въпросът беше кой би бил най-добре оценен от избирателите. Не е тайна, че бях привърженик на предварителни избори, но така или иначе сме на етапа, на който сме и смятам, че трябва да се надяваме да очакваме най-доброто за града ни", коментира кметът на столичния район "Средец" Трайчо Трайков в "Денят ON AIR".

Според него най-трудната позиция в държавата е кмет на София. "Като министър, също вземаш разни решения, но не ходиш по решенията физически, като ходиш из територията, за която отговаряш, могат да те питат всяко нещо защо е така или иначе. Докато съм в моя район дори като правомощия да не отговарям за нещо, си го мисля в душата. Много е важно доколко човек е адаптивен, решителен и отдаден да се справи", сподели Трайков пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи битката за София ще е "тежка". Той допълни, че е получил много висока оценка отново да бъде кандидат за кмет на район "Средец", но бе категоричен, че от ГЕРБ-СДС не са водили разговори с него.

Васил Терзиев разкри защо влиза в битката за кметския пост в София

"Ролята на общинския съвет е изключително важна, но една идея се надценява, защото по отношение, като разпределение на кметовете и общински съвет, важно е кой е кметът. Ако има необходимите качества, успява да си прокара идеите пред общинския съвет, тъй като за разлика от парламентите, общинските съвети имат ясен хоризонт - 4 години. Невероятно е да не се изкара този срок. Затова всички общински съветници, кметове си полагат цели в течение на този период и се вижда, че трябва да се търсят различни баланси", каза още Трайчо Трайков.

Запитан дали трябва да продадем оборудването на АЕЦ "Белене" на Украйна, той отговори: "Платили сме за него 600 млн. евро и ако трябваше да се купи същото, със сигурност щеше да струва повече. Въпросът е като си го купил и го продаваш на старо, колко би струвало?"

По негови думи, когато България е взела решение да не строи АЕЦ "Белене" е била предплатила за реакторите, тъй като били поръчани без договор.

"Когато взехме решение да нямаме "Белене", но реакторите ги имаше, тогава България много искаше да ги продаде, дори в арбитража защитавахме това виждане, че искаме да минимизираме загубите", каза той.

"Само до преди няколко месеца ние се надявахме да им вземем повече пари, отколкото струват като метал", коментира Трайков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1076 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини