Васил Терзиев разкри защо влиза в битката за кметския пост в София

  • 28 юни 2023 08:13

  • 6718
  • 0
Васил Терзиев разкри защо влиза в битката за кметския пост в София
© Кадър Нова телевизия

Кандидатът за кмет на София на ПП, ДБ и „Спаси София“ Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите разкри защо влиза в битката за кметския пост в столицата. 

Пред Нова телевизия той коментира твърденията какъв е бил дядо му, какво се е случвало в миналото с близки негови. "Знам на какво съм възпитан, нямам от какво да се срамувам", заяви Терзиев и гарантира, че няма да излезе по-богат от Общината, ако влезе в нея.

"Дълбоко вярвам, че успелите хора са тези, които трябва да се връщат към обществото. Идват моменти, когато трябва да направиш този избор - дали да стоиш отстрани, да гледаш какво се случва и да си недоволен, или просто да направиш нещо по въпроса, когато имаш тази възможност", заяви в първото си телевизионно интервю Терзиев.

„Аз съм имал доста политически предложения през годините, за различни роли от различни партии, включително имаше отворен разговор да бъда кандидат за кмет и на миналите избори. Тогава предложението беше от „Демократична България”. Бил ми е предлаган и министерски пост - икономика, иновации, още преди „Продължаваме Промяната”, допълни той.

Въпреки предложенията през годините, сега решава да се включи в битката за София, защото чувства, че може да бъде полезен. „Сега имаше нужда да намерим път към това да обединим всички тези формации около едно."

Терзиев обясни, че се стреми да изгради екип, който да може да реши проблемите на София. „Ние си представяме да има повече усилия да се запази зеленината на кварталите, да се облагородят зелените площи, да се атакува презастрояването и да бъде решен проблемът с паркингите”, поясни той, като даде заявка за строежи на паркинги и зониране.

Кандидат-кметът се обяви за интелигентно строителство, за да не се нарушава комфортът на живущите в даден район. „Спиране на хаотичното строителство и спазване на стандартите”, допълни Терзиев.

Той коментира и темата с липсата на места в детски ясли и градини в София. Според него нещата могат да се променят, но не за една годинаа примерно за пет.

От "Спаси София" за новия кандидат Терзиев: Искаме да покажем обединен фронт за София

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
6718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини