Иван Христанов за новата си партия: Нямаме хора, спуснати отгоре, и "калинки"

  • 11 юли 2023 17:49

  • 881
  • 0
Иван Христанов за новата си партия: Нямаме хора, спуснати отгоре, и "калинки"
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

В последните 5 месеца не вдигахме много шум. Медийните изяви вървят след, а не преди свършената работа. Формулирахме изключително стройна идеология. Работим изключително активно върху националните структури, защото без тях не можем да стигнем до хората. Имаме екип от около вече стотина души. С изключение на Иван Манев, не сме вземали хора от други партии. Няма такива ясно изразени и разпознаваеми лица, но няма и лица, които са ни спуснати отгоре: калинки и т.н. Това каза в интервю за предаването „Лице в лице“ бившият заместник-министър на земеделието Иван Христанов, който се отцепи от "Продължаваме промяната". 

Новата партия на Христанов носи името "Единение". "Единение на хората, които не припознават проблемите си в представителите на властта. Искаме да започнем да водим този разговор, защото когао темите остават неизговорени, не можем да обхванем всички. Говорим за три основни теми: идентичност, земя, национална сигурност: суверенитет. Образованието – постоянно виждаме деца, които напускат образователната система необразовани", изрази притеснение той, като се позова на последните резултати от матурите, например. 

28 училища с двойка на матурата по БЕЛ

"Земеделие, в което се наливат между 2 и 3 милиарда лв. годишно, но внасяме основни храни и сме нетен износител по отношение на зърнените култури. Дойде Зеленски, но като че ли никой не каза как ние стоим в тази голяма картина, какво е нашето въоръжение, какви са нашите отбранителни способности. Денков каза, че няма да дадем самолети, което е разбираемо, защото ние нямаме самолети. Отбранителните ни способности не са достатъчно добре развити", посочи още Христанов. 

Иван Христанов учредява партия "Единение"

Той осъди агресивният тон на политици. Тонът, търсещ скандала. "Разговорът на разделение. И в момента има партии в парламента, които непрекъснато налагат този разговор, а това отказва хората от гласуване. Започваме да говорим за това дали изборите са легитимни, толкова е ниско представянето на тях", каза още Иван Христанов. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини