Деница Симеонова (ПП-ДБ): "Възраждане" използва евтин популистки език за референдума за еврото

  • 07 юли 2023 17:55

  • 1405
  • 0
Деница Симеонова (ПП-ДБ): "Възраждане" използва евтин популистки език за референдума за еврото
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Посещението на президента Зеленски бе изключително важно и историческо за България. Той изказа благодарности към всички българи, които отвориха сърцата си за украинските бежанци и обясни по един чисто човешки начин за какво се бори - демокрация, европейски ценности и най важното, че свободна Украйна означава свободна Европа. Много емоционално разкри и ужасите на войната - над 200 000 деца са изчезнали в Украйна. 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) Деница Симеонова, която коментира вчерашното посещение на президента Зеленски в България. 

Денков: Няма да оголим нашето небе, всичко нужно за защитата му ще остане у нас

"Премиерът Денков много точно и ясно обясни, че предоставената военна помощ на Украйна няма по никакъв начин да повлияе на въоръжението и боеспособността на Българската армия. Напротив, една такава възможност ще даде възможност армията ни да придобие по-модерно оръжие. Министър Тагарев също много добре обясни всичко относно помощта за Украйна днес в парламента", добави тя. 

Народното събрание отхвърли референдума за еврото

"Днес отхвърлихме предложението на "Възраждане" за референдума за еврото. Всичко е съгласно закона и няма проблем. Гуверньорът на БНБ много ясно обясни защо този референдум противоречи на закона. Законът за референдумите също е много ясен и "Възраждане" и ИТН са наясно, че предложението за този референдум е противоконституционно. Тези партии подвеждат гражданите, които са се подписали за този референдум. "Възраждане" използва евтин и популистки език за този референдум, като се опитват да насаждат страх от еврото. Има и много фалшиви новини. Правителството вече е започнало информационна капмпания за ползите от еврото. Факт е, че служебните правителства не направиха такава кампания. Те обикаляха по европа, снимаха се с европейските политици, но тук в България използваха фалшиви опорки и не направиха нищо, за да обяснят на хората, че няма нищо страшно в приемането на еврото", категорична бе Деница Симеонова. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини