Премиерът: Русия трябва да се изтегли безусловно от украинската територия и да понесе отговорност за военни престъпления

  • 06 юли 2023 15:14

  • 4962
  • 0
© Булфото

Русия трябва да се изтегли безусловно от украинската територия и да понесе отговорност за военни престъпления. Това заяви в изявление в Министерски съвет българският премиер акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С. По-рано той проведе среща с украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, който е на посещение в София.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

Той препотвърди подкрепата на България в борбата на Украйна срещу военната агресия на Руската федерация. „Последователни сме в подкрепата си за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Тя е ключова за евроатлантическата сигурност“, подчерта министър-председателят.

„В Украйна се намира най-голямата историческа българска общност зад граница. Не можем да гледаме безучастно страданието на милиони хора. Още от първите дни на конфликта Кирил Петков и Асен Василев лично се ангажираха на европейско ниво в подкрепа на украинската кауза. България стана втори дом за стотици хиляди избягали от ужаса на войната украински бежанци“, каза още акад. Денков.

НА ЖИВО: Володимир Зеленски: Искам да ти благодаря, България, за защитата на живота на нашите хора

„Четох най-различни експертни и част от тях експертни в кавички мнения. Важното е, че започнаха сериозни разговори за това дали реакторите биха могли да бъдат използвани в една от централите на Украйна. Има много технически, финансови и икономически параметри, които трябва да се дискутират, но разговорът е сериозен. Молбата е да слушате това, което казват министърът на енергетиката и правителството. Често се оказва, че т.нар. "експертни мнения" отразяват ангажирани с други интереси мнения“, коментира още Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С по въпроса за евентуалната продажба на реакторите от „Белене“ на Украйна.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини