Тагарев: Евентуална визита на Зеленски у нас ще покаже, че помощта ни към Украйна е оценена

  • 05 юли 2023 13:27

  • 2848
  • 0
© Bulphoto

Потенциална визита на президента Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога ще покаже, че помощта на България за Украйна е ценена. Това каза пред журналисти на полигона „Ново село“ министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13589

Не би трябвало да изтича информация. Украйна е във война, Зеленски е върховен главнокомандващ. Представлява интерес за противника, ценен гост навсякъде, където отиде. Все още се надяваме, че има възможност да дойде в България в бъдеще време. Това би било изключително признание за България и подкрепата ѝ за Украйна в тази несправедлива война, която започна Русия срещу нея. Нека да оставим на МС. Ако има покана, вероятно ще е от там. Една негова потенциална визита ще покаже, че високо ценена помощта на България. Потенциалът ние за доптълнителна помощ, ако поиска, отбеляза Тагарев. 

Министърът на отбраната наблюдава учението на италианската бригада "Пинероло". По думите му за 10 години вижда изключителен напредък, учението е много по-голямо - има форма на бригадно учение.

Мария Габриел каза дали Зеленски идва на посещение у нас

"Възхитен съм от това, което направиха над 1200 военнослужещи от 7 държави, съюзници в НАТО. Бяхме свидетели на маневрени бойни действия в отбарана и контранастъпление. Това е изключително важна стъпка за подготовката ни за изграждане на капацитета за възпиране, сдържане и отбрана на Източния фланг на НАТО заедно с нашите съюзници", каза Тагарев.

Той коментира и поисканата му от БСП оставка. „Не съм притеснен по никакъв начин. Лидер на партия, решила да се позиционира като опозиционна, включително по въпросите за помощта към Украйна, не ме притеснява по никакъв начин и няма да смени моето поведение, предполагам и това на кабинета“. 

„Това е изключително странна и неочаквана интерпретация на моите думи. Конвенцията от Монтрьо е много важен международен документ, приет през 1936 г. Досега не са проявявани никакви сериозни апетити към изменението му. Всичко, което обсъждаме и говорим е в стриктно съответствие с този документ. Някой е решил да интерпретира думите ми по начин, който му изнася политически за пропагандни цели“, добави министърът на отбраната.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов допълни, че трябва да създадем възможности да нарасне бойната група до бригада и днес тези възможности са демонстрирани. "В интерес на нашата национална сигурност е да създадем условия бойната група да нарасне до бригада, не с наши формирования, а с формирования на съюзници", каза адмирал Ефтимов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2848 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини