Липса на кворум провали заседанието на комисията за депутатските имунитети

  • 04 юли 2023 14:37

  • 1374
  • 0
Липса на кворум провали заседанието на комисията за депутатските имунитети
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Поради липса на кворум заседанието на Временната комисия, която разглежда исканията на главния прокурор за имунитетите на четирима народни представители, се провали.

От осемте избрани членове на комисията се явиха петима - Хамид Хамид от ДПС, Николай Дренчев от „Възраждане“, Рая Назарян от ГЕРБ - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и представителите на ПП - ДБ Никола Минчев и Димитър Найденов. Въпреки възраженията, че парламентът е избрал осем народни представители в комисията и затова би трябвало да се приеме, че има кворум, според Хамид, който председателстваше заседанието, решението на НС е комисията да се състои от 12 членове и затова кворум няма.

Депутатите обсъдиха по-нататъшните си действия и решиха да се обърнат към председателя на парламента Росен Желязков и да поискат от него той да отправи запитване към наблюдаващия прокурор дали заседанията да са открити. 

Според Рая Назарян от ГЕРБ - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на оповестяването на материалите по исканият ще опорочи съдебните следствия и затова трябва да са закрити. 

Депутатите не пожелаха да гласуват свалянето на имунитета на Борисов

Според Димитър Найденов от ПП - ДБ очакванията на обществото са големи и затова трябва да са открити.

Хамид каза още, че ще бъде внесен проект на решение за изменение на предмета на дейността на комисията, тъй като Кирил Петков е дал доброволно имунитета си, предаде БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини