Изплащането на дивиденти единствено по банков път

  • 03 юли 2023 15:02

  • 3917
  • 0
Изплащането на дивиденти единствено по банков път
© NOVINI.BG
Слушай новината Слушай новината

Изплащането на дивидентите ще става единствено по банков път, за да се ограничи сивата икономика, обяви министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на пред социалните партньори, предаде БНР.

"Знаете, че основният начин на некоректните фирми за изплащане на заплати в плик е собственикът да тегли дивидент на каса, което никъде не е отчетено като операция и съответно после този дивидент на каса след това се раздава на работниците", заяви Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

От догодина работодателите ще плащат само първите два дни от болничния

Ако една фирма е неизряден платец към държавата, няма да получава плащания от нея, каза Василев. Той напомни, че в момента тази практика се прилага при възстановяване на плащания от НАП и „Митниците“, но с промените в проектобюджета ще се разшири и за всички видове плащания от държавата, включително и по европрограмите: "Т.е., ако една фирма е неизряден платец към бюджета, тя няма как да получава обратно каквито и да е средства, които вървят през бюджета или през различните програми за подпомагане".

Последвайте канала на

Десислава Станева
3917 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини