Акад. Денков: Напрежение ще има през целия живот на този кабинет

  • 01 юли 2023 13:08

  • 1887
  • 0
Акад. Денков: Напрежение ще има през целия живот на този кабинет
© Булфото (архив)

Нямам съмнение, че напрежение ще има през целия живот на този Министерски съвет. Това коментира премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, като изтъкна, че ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са политически опоненти.

„Имаме различия по подхода как да се бори корупцията. Въпросът е напрежението да не счупи сглобката”, подчерта министър-председателят.

Във връзка с настояването на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС ВСС да спре процедурата по избор на нов главен прокурор, премиерът каза: „От гледна точка на промените, които трябва да се реализират през следващите няколко месеца, процедурата по избор на нов главен прокурор не изглежда адекватна”.

Премиерът: Правя всичко възможно, за да се стигне до ротация с Мария Габриел

Като приоритетни Денков определи законите по Плана за възстановяване, както и приемането на Бюджет 2023. Той вярва че Асен Василев ще успее да договори спорните теми от план-сметката и тя ще бъде приета.

Министър-председателят участва в откриването на най-новия телескоп в Националната астрономическа обсерватория „Рожен“. "С откриването на този телескоп нашите учени в България ще участват пълноценно в изследванията, в които участват и другите учени по света. Проектът е финансиран от Министерството на образованието, тоест от държавата. Българската школа в астрономията заслужава такъв инструмент", каза премиерът Денков. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини