Военният министър представя своя екип и приоритетите си

  • 27 юни 2023 07:07

  • 658
  • 0
Военният министър представя своя екип и приоритетите си
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за ще представи своя екип и приоритетите си днес. 

Кабинетът, от който е част Тагарев, беше избран на 6 юни. Още на официалната церемония, по време на която встъпи в длъжност, министърът заяви, че България трябва да окаже помощ на Украйна, за да може да продължи контраофанзивата си и да освободи окупираните си територии.

Министър Тагарев обясни защо е важно за България да подпомага Украйна във войната

Тагарев посочи, че това ще бъде направено в рамките на съюзните решения и стриктно изпълнение на решенията на Народното събрание, предава БТА.

България подготвя нов транш военна помощ за Украйна, съобщи Тагарев миналата седмица и добави, че съвсем скоро страната ни ще се присъедини към споразумението за предоставяне на един милион снаряда на Украйна.

Очаква се програмата за модернизация на армията да бъде внесена в парламента след срещата на върха на НАТО. Инвестиционната програма за модернизация на Българската армия е оттеглена, защото средата е много динамична, изискванията се променят постоянно, каза министърът на отбраната преди дни.

Тодор Тагарев има двама заместник-министри - Атанас Запрянов и Станимир Георгиев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
658 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини