Правителството с превантивни мерки за сигурност и подкрепа на българската военна индустрия

  • 25 юни 2023 17:28

  • 2266
  • 0
Правителството с превантивни мерки за сигурност и подкрепа на българската военна индустрия
© Novini.bg

Премиерът акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С възложи на Министерството на икономиката и индустрията и МВР - Главна дирекция „Национална полиция“, направление „Контрол по общоопасните средства“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, да извършат проверки и да предприемат превантивни действия за сигурността на държавни и частни производствени предприятия от българската военна индустрия.

Това събощиха от правителствената прес слубжа.

Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта утре.

Целта е спешно да се подсилят мерките за сигурност на предприятията и хората в сектора, след като малко след полунощ на 25 юни избухнаха взривове в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат.

Горя оръжеен склад на Емилиян Гебрев

Освен сигурността на гражданите, предприятията и районите около тях, приоритет на правителството е и цялостната подкрепа за развитието на българската отбранителна индустрия, ключова за икономиката на страната.

Във връзка с взривовете от снощи, в ход са протоколите за реакция.

С оглед на ситуацията, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов Богдан Богданов През 2022 г. Богдан Богданов е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за възложи засилване на мерките за сигурност на всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и районите около тях.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2266 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини