Вижте кои ще са претендентите за кмет на София

  • 22 юни 2023 19:33

  • 5783
  • 0
Вижте кои ще са претендентите за кмет на София
© bulpfoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Четири месеца преди местните избори основните претенденти за кмет на София, чиито имена знаем, са само спекулация засега.

По информация на БТВ настоящият председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев ще бъде предложението на ГЕРБ за наследник на Йорданка Фандъкова. Той е юрист по образование и с опит в общинската комисия по бюджет и финанси.

Васил Терзиев пък се очаква да бъде номинацията на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, „Спаси София“ и „Екипът на София“. Терзиев е предприемач, основател на една от големите IT компании, която впоследствие продава за милиони. Широкото обединение ще представи номинацията си официално на 27 юни.

ПП, ДБ и "Спаси София" обявяват до дни Васил Терзиев за кандидат за кмет на София

Спекулира се, че и президентът Румен Радев ще се включи в местните избори. На тази слухове държавният глава отговори тази седмица: „Нямам намерение да тълкувам фантазиите или параноята на някои политически лидери“.

Тези слухове са оценка според бившия регионален министър Иван Шишков, който също е спряган кандидат. 

И вляво търсят своя кандидат за София. Синдикалистът Ваня Григорова разкрива, че разговори с нея вече са водени.

„Имаше предложения от среди в БСП, казвам го неслучайно, защото разговорът не беше с председателя, така че по-скоро от ляво се търси някаква алтернатива“, каза Григорова пред БТВ.

Експерти смятат, че кампанията вече се подготвя, а чатботът Наталия активно събира данни за гласуващите в столицата, които ще получават агитационните материали. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5783 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини