Радев връща служебни министри като свои секретари на “Дондуков” 2

  • 22 юни 2023 08:16

  • 5723
  • 0
Радев връща служебни министри като свои секретари на “Дондуков” 2
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Част от служебните министри на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще се върнат като секретари и съветници на “Дондуков” 2.

Хората, за които президентът трябва да търси работа обаче, са повече от свободните постове, стана ясно вчера. Затова и официално все още никой не е отново назначен към администрацията на държавния глава, е видно от сайта му. За това е необходим указ.

Почти сигурно е обаче, че служебният премиер Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. ще се върне отново като секретар по социална политика и демография, пише 24 часа.

Преди да стане министър на отбраната в двата служебни кабинета “Донев”, Димитър СтояновДимитър СтояновДимитър Стоянов е роден на 28 октомври 1968 г. в Свиленград.   През 1986 г. завършва бе дясна ръка на Радев на “Дондуков” 2 като главен секретар на институцията. В момента обаче изпълняваща длъжността е Цвета Тимева и се очаква тя да остане на този пост. Затова Стоянов може да се върне като секретар по сигурността. Той изпълняваше неофициално и функцията шеф на кабинета на президента, след като преди 2 г. Радев уволни Калоян Методиев, който впоследствие стана шеф на кабинета на Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, докато тя бе министър на икономиката в правителството на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. И до днес постът шеф на кабинета на Радев продължава да е вакантен.

Служебният министър на транспорта Христо АлексиевХристо АлексиевХристо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „Международни също ще се върне на “Дондуков” 2, за да съветва Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Кабинетът отряза Радев от срещата на върха на НАТО

Очаква се и говорителят на служебното правителство Антон Кутев да се върне отново като президентски секретар по парламентарните въпроси.

В момента Радев води разговори с хората си, за да сглоби цялостната картинка с оглед и на предстоящите местни избори наесен. Той трябва да намери работа на поне още трима от служебните министри, разкриха запознати.

Очаква се бившият МВР шеф Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. да се впусне в кметската битка за Пловдив. Колегите му Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо и Явор ГечевЯвор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни 1978 г. в Пловдив. По образование е инженер-агроном.   През 2001 г. обаче нямат такива намерения, а президентът иска да останат в екипа му, затова трябва да измисли като какви.

За бившия правосъден министър Зарков се заговори, че може да смени Емилия Друмева като секретар по правни въпроси, тъй като ѝ предстояло пенсиониране.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
5723 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини