Васил Пандов: Избирайки Сарафов, сменихме генерал с лице, покриващо изисквания за лейтенант

  • 17 юни 2023 12:11

  • 2023
  • 0
© Кадър: Нова телевизия

Призовахме г-н Сарафов да подаде оставка по няколко причини. На първо място възразяваме срещу начина, по който беше определено лицето, което да замести на поста Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. Бързината сама по себе си не винаги е проблем. Това е длъжност, която не може да остане без лице,която да я заема. Въпросът е начинът, по който беше проведена процедурата. Това заяви в студиото на „Събуди се” депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов, коментирайки призива на коалицията избраният за изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. да подаде оставка.

„Има основателен дебат дали Прокурорската колегия или Пленума на ВС трябва да избере лицето, което да изпълнява длъжността главен прокурор. Според експерти Пленумът е този, който трябва да определи главния прокурор. Тоест на първо време проблемът беше органът, излъчил това лице", подчерта Пандов.

"На второ място има проблем с процедурата. Тоест приложиха се критерии, които не отговарят на критериите за избор на главен прокурор. Критерии, с които образно казано сменихме генерал с лице, което отговаря на изисквания за лейтенант”, допълни депутатът от ПП-ДБ.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2023 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини