Тошко Йорданов: Назначаването и отстраняването на Иван Гешев бяха политически решения

  • 16 юни 2023 10:38

  • 1070
  • 0
© Булфото

Прокуратурата е под политическо влияние. Назначаването на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във беше политическо решение, отстраняването му – също. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионенТошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.

„Проблемът не беше личността на главния прокурор. Не това е съдебната реформа. И „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“, и „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ се вкараха в този капан, защото обвързаха съдебната реформа със смяната на главния прокурор. Сега би трябвало да празнуват, че са извършили съдебна реформа, а всъщност цялата прокуратура има нужда от преструктуриране“, посочи Йорданов. 

Проф. Киров за Гешев: Не може да обжалва решението на ВСС, нито да атакува указа на президента

На въпрос дали настоящият състав на Висшия съдебен съвет може да назначи нов ръководител на държавното обвинение, след като е с изтекъл мандат, Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. отговори: „След като Висшият съдебен съвет може да го махне, предполагам, че може да си избере нов“. 

Председателят на групата на ИТН посочи, че от формацията не са получавали покана за разговори за анонсираната от управляващите бъдеща конституционна реформа. Йорданов коментира, че първо трябва да получат такава покана, а после ще помислят дали да отидат на разговорите. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1070 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини