Иван Иванов от БСП за комисията за имунитетите: Няма да участваме в този водевил

  • 14 юни 2023 18:58

  • 462
  • 0
Иван Иванов  от БСП за комисията за имунитетите: Няма да участваме в този водевил
© Кадър: БНТ

Ясно заявихме, че в този водевил няма да участваме. Тази временна комисия за поисканите от главния прокурор депутатски имунитети има цел да прикрие нечии престъпления. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е внесла още миналата седмица искане да се свали депутатския имунитет на г-н Бойко Борисов. Това заяви Иван Иванов от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„НС не е разследващ орган. Ясно е мотивирано защо се искат тези имунитети. Дали вярваме на Прокуратурата или не това е друг въпрос“, каза той и припомни, че Прокуратурата пряко се е намесила във вътрешнопартийните процеси във БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„Прокуратурата не е този голям фактор, който ще каже дали едно лице е виновно или не. Нека не се крият зад имунитетите си тези колеги“, призова Иванов.

Нинова: БСП ще гласува "против" създаването на комисия за имунитетите

„Не може до безкрайност решението на ВСС да се отлага. Обществото очаква и оставката на г-н Гешев. Лошото е, че се въртим в един порочен кръг“, каза депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

„Искаме всичко да излезе наяве и виновните да бъдат вкарани в затвора. Процесът вече тече и не може да бъде спрян. Г-н Борисов е заложил на карта цялата си партия, за да гарантира собственото си оцеляване. Защо се опасява г-н Борисов да се яви пред съда и да пледира невинността си?“, питат се социалистите.

„Имаме едно сериозно опасение, че онзи запис от заседание на ПП-ДБ е една добре планирана стратегия, която се реализира. Всичко, което чухме там се случва. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да стои отстрани безучастно и да гледа как се сменят шефовете на службите. Ние няма да допуснем да бъде накърнен националният суверинитет, назначавайки хора, които защитават нечии партийни или външни интереси“, предупреди Иван Иванов.

Той коментира и какво решение ще вземе БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е по повод промяната на позицията ни за войната в Украйна и изпращането на още помощ. „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е изключително последователна и стриктна в своето поведение по тази тема. Тази война не бива да бъде подклаждана с допълнително оръжие. В противен случай заплахата за нас става реална.Трябва да започнат незабавни мирни преговори“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини