След близо 4 часа скандали и обиди, депутатите създадоха комисията за имунитетите

  • 14 юни 2023 13:00

  • 53268
  • 92
© Булфото

След близо 4 часа скандали и обиди народните представители създадоха Временна комисия, която да разгледа фактите и обстоятелствата около поисканите имунитети на четирима депутати - Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Даниел Александров от ГЕРБ-СДС, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически от ПП-ДБ и Димитър Аврамов от ДПС. 

Депутатите подхванаха комисията за имунитетите с обвинения за перални и трансмисии:

В петък искането на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за разследване на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и отнемането на имунитета му е разпределено на правна комисия. Затова Георги Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е поиска тяхното проекто решение да бъде разгледано заедно с искането за създаване на временна комисия по имунитетите. 

Кирил Петков: Преди комисията за имунитетите да вземе решение, ще дам своя

"Това са две различни по своята природа проекти за решение, не са взаимно допълващи. Вашето е трансмисия на предложението на главния прокурор", каза председателстващия заседанието Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

"Давате си ясна сметка, че не могат да се разгласяват такива в проект за решение. За това се създава и временната комисия, която да разследва наличието на достатъчно данни и да предложи проект за решение. Правната комисия ще се съобрази с временната комисия и тогава двата проекта за решение ще бъдат предложени в пленарната зала", допълни  Желязков.         

Свиленски от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е настоя, че не са трансмисия на главния прокурор.

Желязков пък подчерта, че искането на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е касае само Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, докато темата за временната комисия е за него, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Даниел Александров. Затова нямало как да комбинират. 

"Само за Борисов бе изтекъл срокът, затова другите двама колеги не присъстват в предложението. НС винаги е подхождало по един начин. Тази ала-бала, с комисия каквато до сега не е  имало е недопустима", изказа се Борислав Гуцанов. Въпреки това искането им не мина и се премина към създаването на временна комисия за имунитетите на тримата депутати, които все още не са се отказали сами от защитата си.

Искането за комисията бе изчетено от Мирослав Иванов от ПП-ДБ.

Булфото

Атанас Зафиров от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е припомни, че ГЕРБ са имали предложение депутатският имунитет да отпадне. То обаче е мотивирано от скандалите с Волен Сидеров, "когато още беше лош".

Зафиров е бил член на подобна комисия през 2015 г., посветена на Волен Сидеров. Той припомни как се процедирало във водената от ГЕРБ комисия - само за няколко часа е била свикана, не са допуснати депутати и журналисти. "Тогава се бързаше. Сега подходът е същият, но целта е обърната - няма да наказваме непослушните, а ще ги пазим", смята той. 

Булфото

"Последните години има 10 и повече искания за отнемане на имунитети и когато те не са давали своето съгласие, практиката повелява създаването на нарочна комисия, която да провери дали са налице обективни факти или едно или друго искане е политическо преследване", посочи той. И добави, че е заложено комисията да е на паритетен принцип. За срока също има различна практика - имало е случаи, в които е била от месец.

Иванов подчерта, че Петков ще даде своя имунитет преди края на работата на комисията и преди гласуване в зала. 

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" припомни как Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е свидетелствал срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. "Има ирония, че Миро чете мотивите за защита на Киро. Аз като мъж не разбирам", опита да се пошегува той. Освен това определи поведението на Борисов и Петков като немъжко. "Добре е да са основната атракция на гей парада в края на седмицата", каза Йорданов. И заяви, че ако Петков наистина стане еврокомисар и двете "пералнаджийски партии" трябва да си сменят имената.

Мирослав Иванов от ПП-ДБ поиска наказания за ИТН заради обидните реплики. 

Булфото

А Иван Ченчев сравни пазенето на имунитета на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с: "Малко момченце, което е пазено от лошите чичковци."

"Не ви ли омръзна колеги, освен режисури друго показахте ли - нищо", обърна се Маноил Манев от ГЕРБ-СДС към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИТН. 

"Тези, които наричат Борисов страхливец, го правят само в негово отсъствие, иначе го заобикалят отдалеч. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е партия със затихващи функции, която артикулира само лъжи", отговори на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ИТН Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

"Тази комисия ще има ясен срок до 18 юли да приключи. Няма да има председател на тази комисия, ще апелирам и ГЕРБ-СДС да не предлага, за да няма никакви съмнения за конфликти. Ще си дам имунитета доброволно преди 18 юли", категоричен бе Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

Булфото

"Няма да дам на прокуратурата да използва своята власт като политическа бухалка."

Няма да подкрепим "Комисия пералня", заяви Корнелия Нинова, лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е

Булфото

След близо 3 часа дебати от "Продължаваме промяната" предложиха на "Възраждане" да поемат шефството на комисията за имунитети. 

Петър Петров от "Възраждане" поиска комисията да работи само до 20 юни. "Трябва да покажем дали тя наистина е направена за изпиране и влачене на нечий имунитет дълго време с оглед свалянето на главния прокурор."

Стоян Таслаков от "Възраждане" получи наказание забележка от председателстващия Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети заради суфлирането от място. 

"Ако нямаме имунитет, почти всички изказвания от тази трибуна могат да бъдат използвани за дело за обиждане и наклеветяване", предупреди Любен Дилов, визирайки поредицата от обиди и намеци, които депутатите си отправят напоследък. 

Така 4 часа след дебати по темата, депутатите гласуваха за създаването на временна комисия за имунитетите на четирима депутати. Към Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически и Даниел Александров се добави и депутатът от ДПС Димитър Аврамов, чийто имунитет бе поискан вчера.

От "БСП за България" и от "Има такъв народ" отказаха да излъчат представители в комисията, а от "Възраждане" заявиха, че няма да участват в ръководството ѝ. 

Десислава Атанасова и Рая Назарян ще представляват ГЕРБ в комисията, ПП-ДБ изпращат Никола Минчев и Димитър Найденов, "Възраждане" - Петър Петров и Николай Дренчев.

Атанасова обвини депутатите, че блокират комисията, особено предвид липсващия председател. И иронично предложи ротация, всеки член да е председател на комисията.

Председателстващият заседанието Росен Желязков обяви, че допълнително ще чака предложения за председател или механизъм за свикването на комисията.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
53268 92

Свързани новини

Коментари 92

Добави коментар
ПРЕЗРЯНА ТЕРИТОРИЯ

2023.08.04 | 08:38

92
ТЕРИТОРИЯТА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ Е КЛОАКА НА КРЕМЪЛ. ФЕКАЛНИТЕ ЧЕРВЕЙ В КРЕМЪЛСКАТА КЛОАКА СЕ РАДВАТ НА КРЕМЪЛСКИТЕ ЕКСКРЕМЕНТИ - ЕДИНСТВЕНА ХРАНА ЗА ТЯХ. ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...

2023.06.15 | 19:46

91
Радев да арестува цялото ПП за държавна измяна и да ги ликвидира.
Че за какво..лдл

2023.06.15 | 11:01

90
За какво въобще има имунитети? Не сте ли честни?

2023.06.15 | 02:19

89
Да пребъде дружбата ни с братска Русия!

2023.06.15 | 02:11

88
България + Русия= вечна дружба!

2023.06.15 | 02:10

87
РУСИЯ ПОБЕДА НАД ФАШИЗМА УРА!

2023.06.15 | 02:09

86
Радев да арестува цялото ПП за държавна измяна и да ги ликвидира.

2023.06.15 | 02:09

85
Радев да арестува цялото ПП за държавна измяна и да ги ликвидира.

2023.06.15 | 02:09

84
Радев да арестува цялото ПП за държавна измяна и да ги ликвидира.
Слава Усрайни

2023.06.14 | 17:59

83
Усрайна изчезва уроди

Добави коментар

Водещи новини