Тодор Тагарев ще участва в среща на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел

  • 14 юни 2023 15:13

  • 19482
  • 0
Тодор Тагарев ще участва в среща на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел
©

Министърът на отбраната Тодор ТагаревТодор ТагаревТодор Тагарев е служебен министър на отбраната от 12 март до 29 май 2013 г. На 6 юни 2023 г. е избран за ще участва в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 15 и 16 юни 2023 г. в Брюксел, Белгия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Във фокуса на дискусиите ще бъде възпиращият и отбранителен потенциал на Алианса в контекста на подготовката на срещата на върха във Вилнюс.

Министрите на отбраната ще обсъдят също повишаването на индустриалния капацитет на страните-членки на НАТО за осигуряване на отбранителни продукти и боеприпаси, както и дългосрочната политическа и практическа подкрепа за Украйна.

В рамките на форума ще се проведе церемония по подписване на допълнение към Меморандума за разбирателство за Многонационалната инициатива за складиране на боеприпаси.

Министър Тагарев обсъди с посланика на Франция възможностите за военна помощ за Украйна

В Брюксел министър Тагарев ще участва в заседанието на Контактната група за подпомагане на отбраната на Украйна, домакинствано от министъра на отбраната на САЩ. В него ще участва и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
19482 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини