Областният управител на Перник не възнамерява да подаде оставка

  • 12 юни 2023 19:19

  • 1238
  • 4
Областният управител на Перник не възнамерява да подаде оставка
© Фейсбук

Областният управител на Перник Людмил Веселинов не възнамерява да подаде оставка от поста си, става известно от негова позиция, разпространена до медиите.

"Това, което се прави с абдикирането на държавата от регионите, през групово оттегляне на областните управители, е недостойно. Към днешна дата представлявам държавата в област Перник. Избран съм да служа на хората, не на интересите на отделни политици. Моите шефове са тези, които отделят една трета от заплатата си за данъци. Няма да оставя област Перник на произвола на съдбата. Вървят процедури относно Минна дирекция, която ми беше кауза. Видял съм добро от досегашното правителство - дадоха ни средства за закупуване на Минна дирекция. Върнахме я на перничани. Оживихме я!, заяви той.

"Имали сме и препирни с Гълъб Донев - борих се срещу вдигане цената на водата, настоявах за изпускане на язовир Студена, когато бе на ръба. Моята работа бе да представлявам държавата в Перник, защитавайки интересите на перничани. Не приемам идеята да пречим на новото българско правителство. Не смятам това за държавническо. Приемствеността е много важна в развитите държави. Инатливостта е признак на политическа немощ.

"Всички областни управители са назначени с процедура и ще си отидат така. Ние сме временни работници, които трябва да помагаме, а не да пречим на държавата, докато сме на работа", добави Веселинов.

Служебният кабинет назначи Людмил Веселинов за областен управител на област Перник през август 2022 година.

Последвайте канала на

Novini.bg
1238 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
АХМАТ СИЛА

2023.06.13 | 04:08

4
Как да изпусне кокала бе ,има роднинска връзка с Божанков човека

2023.06.13 | 00:16

3
Еее кокала е вкусен
Просто човек

2023.06.12 | 20:11

1
Чест Ви прави, господине! Работете за България!

2023.06.12 | 21:36

2
Подлизурко.

Добави коментар

Водещи новини