Министър Кирил Вътев: Основен приоритет е да наваксаме по програмата за развитие на селските райони

  • 11 юни 2023 13:37

  • 582
  • 2
Министър Кирил Вътев: Основен приоритет е да наваксаме по програмата за развитие на селските райони
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Министерството на земеделието и храните си постави като основен приоритет наваксване по програмата за развитие на селските райони.

Новият земеделски министър Кирил ВътевКирил ВътевКирил Вътев в член на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите и собственик на посети Сандански заради земеделски форум.

По темата за евентуалната забрана за внос на олио, Вътев подчерта, че се прави всичко възможно да бъдат защитени интересите на българските производители, но България трябва да се съобразява и с европейската политика. В момента в министерството се формира съставът на отделните дирекции, като ще се търси максимална експертност в тях.

Знаково посещение на министър Кирил Вътев в УХТ

„Вече няма да се работи за отделни сектори като такива. А ще се работи по цялата агро-хранителна верига, за да може да виждаме къде е слабото звено по продуктови линии. Например, млечни продукти, плодове и зеленчуци, месо, олио, етерично маслени продукти. И от полето до масата ще правим оценка. Абсолютно всички решения, които ще предприемем оттук-нататък ще се вземат след оценка на въздействието върху цялата верига”, коментира Вътев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
582 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
worlok

2023.06.11 | 19:14

2
qde oshte edna prostotiq izrasena....

2023.06.11 | 14:56

1
КАКВО ЩЕ РАЗВИВАТЕ? ПРАВИТЕЛСТВОТО ВИ МЕЖДУ ОРЕЛ РАК И ЩУКА НЯМА ДА ОЦЕЛЕЕ И ДО КОЛЕДА!

Добави коментар

Водещи новини