Министър Атанас Славов: В МП има приемственост на каузи и политики

  • 06 юни 2023 19:07

  • 792
  • 0
Министър Атанас Славов: В МП има приемственост на каузи и политики
© Министерство на правосъдието
Слушай новината Слушай новината

„За България е важно да има управление, което защитава правата на гражданите, правовата държава, което спазва законите в страната. Затова „предаването“ на властта в Министерството на правосъдието не е просто церемония, а приемственост в каузи, политики, законопроекти, които ние ще защитаваме още утре в правната комисия на парламента“.

Това заяви днес новият министър на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в, като прие държавния печат от служебния министър Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо. Министър Славов посочи, че двамата са били съмишленици по въпросите на съдебната и конституционната реформи, водили са заедно битки, а някои са и спечелили. Открои приетия механизъм за разследване на главния прокурор,за реформа в начина на избирането и освобождаването му от ВСС, започналия процес по освобождаване на Иван Гешев от поста. 

Новият министър на правосъдието Атанас Славов: Ако няма конституционна реформа, се връщам в парламента

„Поемате МП в много тежък момент, но кризата дава шанс за необратимото разглобяване на една система, която имаше много повече общо с ресторанти и джуджета, отколкото със съдебната система и магистратите“, каза Крум ЗарковКрум ЗарковКрум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „Алфонс дьо

Последвайте канала на

Филип Епитропов
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини