Искрен Арабаджиев (ПП-ДБ): Ако акад. Денков прецени, може да има смяна на политическите лица в проектокабинета му

  • 30 май 2023 17:43

  • 2684
  • 9
Искрен Арабаджиев (ПП-ДБ): Ако акад. Денков прецени, може да има смяна на политическите лица в проектокабинета му
© Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Ако мога да се съглася с нещо от изказването на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник, е, че трябва да има редовно правителство. Миналата седмица видяхме как президентът забави връчването на втория мандат. Видяхме координирана атака от прокремълски сили, които не искат да има редовно правителство. Определени сили се страхуват България да тръгне още по-силно към Европа. 

Това заяви депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Искрен Арабаджиев в предаването "Денят на живо" по Нова нюз.

Той уточни, че коалицията ПП-ДБ са направили редица компромиси, като един от тях е бил включването на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова в проектокабинета "Денков". 

Едната сюжетна линия е усилията да няма редовно правителство. Втората е свързана със замразяването и размразяването. Това е част от преговорната процедура. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще настояват да има промени, ще настояват да имат още министри. Но това трябва да се чуе на среща между двете партии. Ние сме взели решение само Габриел да е министър. Ако има промени, трябва да бъде прието от националните ни органи. Дали сме мандат на акад. Денков да проведе разговори с Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, каза още депутатът. 

Мария Габриел постави условия пред ПП-ДБ, за да продължат преговорите за правителство

По думите му съставът на проектокабинета "Денков" е смесица от политически лица и експерти. И добави, че чисто експертен кабинет няма да получи необходимата политическа подкрепа. 

Акад. Денков ще прецени дали има възможност за допълнително отпадане на политически фигури и смяната им с експерти. Ние разбираме сложността на ситуацията, силите, които противодействат на това да няма такова правителствво. Това е разгледано и на националния ни свъет. Скандалното със записа е, че няма скандали. Това са 50 човека, които дебатират какви са възможнсотите България да се промени истински. Тази сложна ситауция ни накара да дискутираме и всеки да дава предложения, посочи Арабаджиев. 

Арабаджиев уточни, че още в предходния парламент е внесено предложение, според което началниците на службите да бъдат одобрени от Народното събрание, а не от президента. 

Виолета Симеонова
2684 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
повръща ни се он вашата АЛА БАЛА

2023.05.30 | 20:07

9
Искрен Арабаджиев (ПП-ДБ): Ако акад. Денков прецени, може да има смяна на политическите лица в проектокабинета му ШАРЛАТАНИ, ПОЛИТИЧЕСКИ БОКЛУК! СТИГА! Писна ни от вас!
мартин

2023.05.30 | 19:26

8
ти да не си син на Ветко Арабаджиев. ясно какво дириш в помията ПП

2023.05.30 | 19:18

7
Христо Иванов пак се крие, не разбра че когато се доближи до ПП винаги губи

2023.05.30 | 18:33

6
Президентът ясно каза : Мандатът ви е КОМПРОМЕНТИРАН !!! В превод на български означава , че ПП - ДБ не могат и не трябва да съставят правителство ! Загубили са доверие ! ТОЧКА ! НОВИ ИЗБОРИ !!!

2023.05.30 | 18:21

5
Абе келеш , нито си ми на годините нито на ръкоделието -има и трета опция : Веднага нови Пресрочни избори , като преди това трябва да гласувате Законно да върнете калашниците на народа !

2023.05.30 | 18:19

3
Всички престъпници са по телевизиите тая вечер па си всеки ден

2023.05.30 | 18:20

4
каквото виждаме е относно въпроса дали станем пълен част от Брюксел , или сме нещо подобно като "необвързаните от време на Тате и Брешнъв" - защо да не пробваме съвременен амалгам ?
Каварска тор от най-смръдливата

2023.05.30 | 18:19

2
Ако кажат от Посолството иначе НЕ

2023.05.30 | 18:10

1
ти пита ли Асен , предида говориш

Добави коментар

Водещи новини