Фандъкова: До средата на юни месец обновяването на парк "Надежда" се очаква да приключи

  • 30 май 2023 13:37

  • 349
  • 2
Фандъкова: До средата на юни месец обновяването на парк "Надежда" се очаква да приключи
© Булфото (архив)

Имам уверението, че работата по обновяването на парк „Надежда“ в район "Надежда" ще приключи до юни месец. Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска при проверка на ремонтните дейности в парка. 

Последователно, през последните години, заедно с кмета на Район "Надежда" Димитър Димов, обновяваме парка, каза Фандъкова. Тя допълни,  че районният кмет е един от най-активните в работата си. В момента, в парка се ремонтира изцяло линейната мрежа, като заедно с нея ще бъдат поставени и нови пейки, обясни Фандъкова.

По думите ѝ една от най-силните политики, които Столична община има в сферата на зелената система, е обновяването и реконструкцията на парковете в София, както големите, така и по-малките, също и междублоковите пространства. Фандъкова припомни, че в район "Надежда", със средства от общината е реконструиран и "Северния парк", като се очаква да има и нова скейтборд площадка. 

Столичният кмет каза, че очаква работата в парк "Надежда" да бъде свършена в срок и да бъде възстановена чешмата. Фандъкова допълни, че кметът на район "Надежда" ще получи подкрепа за изготвянето на проект за възстановяване на фонтана в парка, за да бъде работата завършена напълно.

Столичните патриоти към Фандъкова: Има бум на кърлежи в София заради неокосената трева

През последния етап обърнахме особено внимание на междублоковите пространства и кварталите, обясни Фанъкова и допълни, че тази година залагат на работата на около 65 междублокови пространства в различни програми. Кметът посочи, че с работата си са показали модел на управление, който дава резултати и чрез който е постигнат почти пълен консенсус за приемането на капиталовата програма. 

Кметът на София, каза и за парк „Мокренски проход“, проектът за който е готов и предстои работата по него да започне. Той е част от приетата на предишното заседание на Столичен общински съвет капиталова програма. Фандъкова поясни, че предстои работа по парк "Кукуряк".

Кметът на район „Надежда“ Димитър Димов каза, че в района на парк "Надежда" е премахната опасна сграда. За освободеното място, той обясни, че ще пусне допитване към живущите в районна, за да вземат най-правилното решение какво да се направи. Димов посочи, че тинейджърите са искали волейболно игрище, но въпреки това, ще се съгласува с всички живущи. 

По думите му, работата в парка е етапна, като през 2019 г. са сложили ново осветление, а през миналата година са засадени над 100 дървета. В момента се възстановява и чешмата, а за следващата година предстои да бъде възстановен и фонтанът, които се намира в парка, защото той е забележителност на квартала, каза още районният кмет. Димов обясни, че за подмяната на настилката в парк "Надежда" са осигурени 470 000 лева. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
349 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЖИВОТНО

2023.05.30 | 17:43

2
У ГРАДИНКАТА СВЕТА ТРОЙЦА ДА СЕ МОНТИРАТ КОЛОВЕ! ТАМ ЩЕ ВИ НАБИВАМ ГЛАВИТЕ! ПО 4 МЕТРА НАД ЗЕМЯТА!

2023.05.30 | 14:07

1
А кога ще започне обновяването на обновяването.

Добави коментар

Водещи новини