Иван Костов: Стана невъзможно. Шансът се пропиля

  • 28 май 2023 11:29

  • 4935
  • 23
Иван Костов: Стана невъзможно. Шансът се пропиля
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

"Стана невъзможно да се избере правителството, което беше представено пред обществеността.

Този шанс беше пропилян заради това, че се случи рискът да бъдат допуснати политически грешки - да стане известно, че политиците се поддават на излишни емоции, че се изхвърлят в думите си, че говорят нелепости, клюкарстват за съпруга на Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Вярно е, че политиците правят това в частни разговори, но няма оправдание за водачите, когато проявяват слабост и неспособност да приведат аргументи в полза на това, което искат да се вземе като решение, и вместо факти и доказателства - да се позовават на Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е или на Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в".  

Това заяви пред БНР Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, министър-председател на България 1997-2001 г. И изказа мнение, че преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не са само замразени, а са върнати в началната им точка, като допусна да остане евентуално договореността за ротационно председателство.

ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ, Борисов все пак остави вратичка за експертен кабинет

Костов беше категоричен, че депутатите сами трябва да се отказват от имунитета си, когато той им бъде поискан от прокуратурата: "Всички в Народното събрание трябва да знаят, че са на разположение и като има съмнение - ще бъдат проверявани". 

По думите му политиците трябва да минимизират щетите от това, че рискът се е случил и е провален опитът да се избере правителство, "което бяха почти сглобили":

"Категоричен съм, че трябва да има правителство в страната заради бюджет с 3% дефицит, ПВУ, заради съдебна и конституционна реформа, Шенген, еврозона, за да може икономиката да направи голям технологичен скок".

Иван Костов  припомни, че след катастрофата на страната в 1996-97 г. политиците са потърсили национално съгласие: "Успяхме да постигнем консенсус по ключови за страната теми и не допуснахме да има насилие, защото бяха до такава степен силни противоречията. Тръгнахме по консенсуса за НАТО и ЕС. ... По-късно в политиката големите неща се плащат винаги. Не е уникален случаят някоя политическа партия да плати заради напредъка на страната".

Като груба политическа грешка той определи това, че ключовото решение дали да се прави правителство с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се взема отделно от всяка от партиите в коалицията ПП-ДБ: "Ако бяха направили общо заседание на ПГ на "ПП-ДБ" нямаше да се изговорят тези приказки, нямаше да говорят неща, които подразниха цялото общество. ... Заедно трябва да преценяват и да решават".

Атанас Атанасов (ДБ): Бойко Борисов трябва да избере на коя страна застава

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - изтъкна, че моделът на правителството с втория мандат е предложен от политологът и бивш евродепутат от ДСБ Светослав Малинов: "Могат да останат представител на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и на ПП в кабинета, но останалите трябва да бъдат експерти. Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат това го говори два месеца, заслугата е негова за идеята. Добре е, че ДБ е възприела идеята, но ПП не я е възприела. Сега я възприема и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. ... Има ходове, стига да има желание да бъде удовлетворен интересът на цялата страна".

Той предложи да се събере ПГ на "ПП-ДБ" и да реши кого излъчва и какъв мандат му дава, за да води преговори с ГЕРБ: "Имат договорена програма, имат приоритети, много от нещата са изпълнени, просто трябва да се изпълни Конституцията - това е едно от малкото неща, които са останали в страната".

Демократичната общност в страната е мнозинство от цялото население, а не 7%, категорично посочи той.

Във връзка с твърденията, че президентът бави връчването на втория мандат, Костов заяви: "Безусловно съществува външният интерес България да няма правителство".

Костов предупреди президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, че ако направи свой политически проект, ще се провали: "Още повече, че не разбира от политика".

Последвайте канала на

Десислава Станева
4935 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар

2023.05.28 | 22:30

23
Всички се движат по твоя път мангал
Тенев

2023.05.28 | 16:23

22
Много си зле миличък!

2023.05.28 | 14:59

21
Виждаш ли мръснико какво пречинихте на народа,манго мангалски
Д@СкопимСкот@Паситто

2023.05.28 | 14:52

20
Защо непрекъснато ни занимавате тук, какво бил казал и какво мислел ДрагалЪФският гърбав Ай дук!?
Няма как да си евpoатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.05.28 | 14:27

19
МЪЛЧИ, КРАДЛИВА ЦИГАНКО!
Големият въпрос е :

2023.05.28 | 13:48

18
Кой предложи на Президента да сложи в 1то служебно правителство тези 2ма чужди агенти и бок луци К Петков и Асенчо Василев. Народа да застане зад Радостин Василев, който разкри първо бок луците чалгари и сега разкри заговора срещу държавата, но не предаде народа си. Но медиите на маф ията започнаха да го нападат жестоко още преди да е отворил устата, същите медии използват социолози и политолози в нападките си срещу него.
ПП - Продължаваме измамата!

2023.05.28 | 13:46

17
Сега молят се на ББ, нямат друг избор, щото нови избори няма да минат 4% . Най честно би било нови избори, в които герб - ПП- ДС да се явят заедно на Избори.
Жиката

2023.05.28 | 13:27

16
За много малко да разберат,че това не е путк а..
Sarbeca Z

2023.05.28 | 12:37

15
Тоя трябва да бъде обезглавен и разпилян на парчета на площада
боко турската сперма

2023.05.28 | 12:34

14
да ядеш на всички твои събратя с пермата

Добави коментар

Водещи новини