Ротационният премиер ще превърне министър-председателя в секретарка

  • 22 май 2023 09:19

  • 553
  • 5
Ротационният премиер ще превърне министър-председателя в секретарка
©
Слушай новината Слушай новината

„В тази парламентарна ситуация са много възможностите.

За съжаление това, което очаквах аз, че е абсолютно невъзможно прегръдката между ПП-ДБ и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, изглежда като правдоподобен сценарий. Всички очакваха ИТН да влязат като патерица на всяко едно управление. Трудно е да се направи прогноза. Със сигурност каквото и да се роди, то няма да е особено устойчиво“, каза политологът Слави Василев в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Той подчерта, че с ротационния премиер, ще се „превърне най-висшето ръководство на държавата министър-председателят в една секретарка, която да бъде управлявана задкулисно“.

„Тази политическа система е абсолютно затънала в задкулисни договорки и никога нито гражданите, нито анализаторите, нито журналистите знаят какво ще се случи“, добави Василев.

„Струва ми се, че ще видим още обрати в следващите няколко дни. Много вероятно е „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ да не са били търсени за сериозни съдържателни разговори. преподавателят по политически науки в СУ „Св. Климент Охридски“ Ружа Смилова.

Според нея няма конституционна забрана за премиер на ротационен принцип. „Знаем, че такива ротационни модели на правителство съществуват в няколко демократични страни в света“, добави Смилова.

Мария Габриел връща папката на президента

Последвайте канала на

Десислава Станева
553 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Боко - толкова ли си тъп?

2023.05.22 | 10:15

2
....Ротационният премиер ще превърне министър-председателя в секретарка.......Това ще е публично харакири за Боко но не така почетно както при самураите а съсипване и убийство на ГЕРБ.

2023.05.22 | 10:39

5
Ами явно е тъп. Защо иначе ще му казват Тиквата?

2023.05.22 | 09:41

1
e ta kandidatat na grob merteskata gabriel ne e li za sekretarka na tikvata tia i za drugo ne stava
БЪЛГАРИН

2023.05.22 | 10:25

4
първо се научи да пишеш на бългаски после си яж лайната !!
БЪЛГАРИН

2023.05.22 | 10:23

3
пълна глупост измислица на шарлатаните!!

Добави коментар

Водещи новини