Политологът Борислав Ангелов: Отиваме на предсрочни избори, ако няма кабинет с мандата на ГЕРБ

  • 16 май 2023 21:05

  • 2994
  • 5
Политологът Борислав Ангелов: Отиваме на предсрочни избори, ако няма кабинет с мандата на ГЕРБ
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Надявам се решението на ПП-ДБ да няма връзка със ситуацията в прокуратурата. Ако тя по такъв начин предопределя случващото се в парламента, би било много печално. Пакетът законопроекти, свързани със съдебната система, са абсолютно задължителни. Да не говорим за липсата на легитимност на органите с изтекъл мандат", заяви политологът проф. Румяна Коларова в предаването "Денят ON AIR". 

Тя изтъкна, че необходимостта да имаме редовен кабинет става безалтернативна. Абсолютно необходимо е да направят кабинет, безумно е да няма такъв. Ако не се формира правителство, се върви към вид катастрофа на държавността, алармира проф. Коларова.

"Беше ясно, че БСП няма как да се съгласи да подкрепи правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, те са абсолютни антиподи. Ако Нинова прави някакви изявления, които не са категорично "не", това е само, за да има основание остро да критикува ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се създаде като партия, за да свали БСП от власт. Не виждам как въобще ще направи коалиция с БСП", обясни тя.

Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат, започваме да работим за втория

Проф. Коларова не смята, че с втория мандат има какъвто и да било шанс за редовно правителство.

Политологът Борислав Ангелов не споделя мнението, че пресконференцията на Иван Гешев е довела до това да няма правителство и до промяна на позицията на някоя партия. 

"БСП си обявиха публично решението и си казаха мотивите. На БСП се казва едно нещо, после на другите се казва друго. Защо Борисов не покани "Възраждане" да говори с тях? Вървим към шести предсрочни избори", коментира Ангелов пред Bulgaria ON AIR и добави, че този път само с първия мандат има шанс за правителство. 

"Гешев търси ситуационни съюзници, с г-н Божков може да се прегърне - всякакъв тип странни пируети биха били възможни. Съдебната система е една неуправляема система. Става дума за мрежа от хора, които по никакъв начин не са управлявани и не могат да бъдат управлявани при тази организация. Проблеми има също в съда и в адвокатурата. Вече никой не вярва, когато прокуратурата повдигне обвинение, дали това наистина е обвинение. Този конфликт ще раздели прокурорската общност на две", каза още проф. Коларова. 

"Въпросът е дали орган като ВСС, който е с изтекъл мандат, може да вземе решение за отстраняване на главния прокурор. Интересно е каква ще бъде ролята на президента Радев, накрая той подписва указа. В съда също има решения, които водят до протести, в цялата система има проблеми", заяви Ангелов.

Политологът подчерта, че съществуват много тежки зависимости в прокуратурата и политиката.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2994 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Тир за Германия

2023.05.16 | 23:45

5
НОВИ ИЗБОРИ. РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ.

2023.05.16 | 23:22

3
Борисов и Пеевски сега ще прават и плащат всичко възможно да не ги вкарат.Много пари ще хвърчът.

2023.05.16 | 23:23

4
Еххх сега да бачкам във ВСС.

2023.05.16 | 23:21

2
ИМПЕРИЯТА НА БОРИСОВ-ГЕРБ СЕ РАЗПАДА.АЛИ БАБА Е В КОМА.69 ТЕ РАЗБОЙНИЦИ СЕ ДВИЖАТ ПОЛУ-ЖИВИ.ПП ГИ ЗГРОМУЛЯСА ИЗВЕДНЪЖ.КАЗАНО Е КРАДЦИ НЕМОГАТ ДА БЪДАТ НА ПОЧИТ.НО ЩЕСЕ ПРЕСТРУВАТ ЧЕ НИЩО ИМ НЯМА.
Jo

2023.05.16 | 22:17

1
Ми то не е нужно да си политолог за да го разбереш,смешник

Добави коментар

Водещи новини