Тошко Йорданов (ИТН): Процесите в Прокуратурата будят отвращение

  • 16 май 2023 17:58

  • 1061
  • 8
Тошко Йорданов (ИТН): Процесите в Прокуратурата будят отвращение
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Не е вярно, че ГЕРБ са ни обещали дефицит от 3%. Ние казахме, че като партии с политика на дясно икономическо развитие казахме, че страната не може да си позволи дефицит над 3%. ГЕРБ загубиха време с безмислени действия за разговори с ПП. Ако се бяха срещнали техните финансови експерти с нашите, можеше да се чуят нашите идеи и да се намери решение, с което да се намали бюджетният дефицит, без да се орежат социалните придобивки. Това заяви председателят на ПГ на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ (ИТН) в НС Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

По думите му промяната в позицията на БСП след преговорите с ГЕРБ е дошла рязко след скандала в Прокуратурата. Корнелия Нинова си намери бюджета като оправдание, добави той.

„Изчегъртването на ГЕРБ напредна. Няма го вече това врастване на изпълнителната власт със съдебната и икономическата. Всичко беше под шапката на Борисов. Вече не е така. Не бива да се забравя, че освен тях, ДБ също имат влияние в съдийската колегия, което е също толкова отвратително колкото другото. Тези процес, които наблюдаваме в Прокуратурата будят отвращение. Искрено се надявам като минат тези мътни процеси, да има по-сериозни промени в съдебната власт“, каза Йорданов по повод скандалите в Прокуратурата.

Иван Гешев внесе предложение за дисциплинарно наказание срещу Борислав Сарафов

Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. обясни, че са се оттеглили от коалицията с ПП, защото не са направили нищо в посока съдебна реформа, целта им била единствено смяната на фигурата на главния прокурор. Освен това се били наместили на мястото на ГЕРБ със същите методи, поради което били изчегъртани и те. „Да не говорим, че когато управлявахме заедно, Кирил Петков се опитваше да си сложи и свои хора с тяхната огромна подкрепа и те винаги са говорили за Гешев като проблем, а не за прокуратурата и структурата като проблем. Аз съм бил с тях и сме предлагали закони, които да децентрализират прокуратурата и няма подкрепа. Не се говори за това, а за Иван Гешев.

"В момента не могат да се случат същите процеси на зависимости и затова наблюдаваме тези събития в съдебната система. Видяхме колко много мръсотия е натрупана в съдебната система“, заяви още председателят на ПГ на ИТН в НС.

„Ние сме казали, че ще се опитаме да има работещ парламент. Ние имаме принципи. Правителството трябва да има широка парламентарна подкрепа, да има конкретна програма и цели в срокове, правителството да е експертно“, подчерта Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г.. "Правителството не може да е тяснопартийно, трябва да стои под определени цели и задачи със срокове, и трябва да бъде експертно по състав. Дали ще е с първия, втория или третия мандат, нагласата ни е една и съща. Премиерът е въпрос на разговори между отделните политически сили, които биха подкрепили една такава идея".

Той каза при какви условия биха отишли на преговори с ПП-ДБ и евентуална подкрепа с втория мандат. „Да се отдръпнат лидерите, както и двама-трима под тях, назад“.

„На приказки всички твърдят как трябва да има правителство, защото е много тежко. Когато се опре до действия всички се правят крачка назад“, описа Йорданов ситуацията в парламента в момента.

"Ако, чисто хипотетично, се стигне до третия мандат и ако президентът Радев смята, че е по-добре да има реални разговори за правителство, а не да се ходи на избори, трябва да даде третия мандат на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", категоричен е той.

Правителство на малцинството в тази конфигурация е безсмислено, смята той. Ако ПП-ДБ им е дошъл разумът в главата, и не предложат това, което предлагат, там биха могли да се водят разговори. Там е въпрос на его. На желание на двама, трима от тях, които задължително да са в изпълнителната власт. Ако приказките им, че страната е в тежко положение и трябва да се вземат спешни мерки, са искрени, би трябвало да се дръпнат една крачка назад и да не си се представят като министър-председатели и министри на финансите, подчерта Йорданов.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1061 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
БЪЛГАРИТЕ Г О ВНО ЯДИ

2023.05.16 | 19:34

3
БУДИТЕ ОТВРАЩЕНИЕ! :) У ЦЕЛИЯ СВЕТ! :)

2023.05.17 | 11:54

8
ГЪЛТАЙ ЛАЙНАТА СИ
ZeЛЕвСКИ

2023.05.16 | 19:21

2
НЕГРАМОТНИЯ УЧИНДОЛСКИ ЧАЛГАР Е ТОЧНО ТОЛКОВА ПРОСТ, ЛЪЖЛИВ И КРАДЛИВ, КОЛКОТО Е ПОЖАРНИКАРа агент "БУДА“-ла ☭ ..... ОТГОРЕ НА ВСИЧКО Е КРЕАТУРА НА ДРЪНДАРСКИЯ ЦИГАНИН ААМЕТ ДОГАНУУГЛУ ...... ОТ ТУК НАТАТЪК УЧИНДОЛСКИЯ НЕГРАМОТЕН "ПОЛИТИК" И ШАЙКАТА МУ ШЕ ГЛЕДАТ ПАРЛАМЕНТА ОТ КЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ПАМЕТНИКА, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ МУ-ХА-ХА

2023.05.17 | 11:53

7
ШИБАН ТРОЛ!
Твоя шеф...сфж

2023.05.17 | 05:11

6
Шефа ти също буди отвращение!!! Твоето арогантно държание-също. Кжо стана със субсидиите бе? Няма ли да си задържите само един лев на глас и да върнете останалите на държавата?

2023.05.16 | 19:43

5
Uschi Digard (In the Mafu Cage)
Цветан Гергов

2023.05.16 | 19:39

4
От вас по голямо отвращение няма

2023.05.16 | 18:56

1
uschi digard

Добави коментар

Водещи новини