ГЕРБ с ПП-ДБ или с БСП и ДПС?

  • 12 май 2023 12:01

  • 1224
  • 4
ГЕРБ с ПП-ДБ или с БСП и ДПС?
© NOVA NEWS

Реално възможен е кабинет ГЕРБ-БСП-ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Зависи дали предложението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за премиер е пореден епизод от битката им с ПП, която изглежда не се успокоява. След петите поред избори ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в си върна самочувствието. Президентът, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Възраждане" с лекота могат да победят евроатлантическото мнозинство на едни нови избори. А обединителната сила може да са техните геополитически приоритети. Това каза за "Твоят ден" медийният експерт доц. Георги Лозанов.

"Ходът с главния прокурор и Мария Габриел са две покани на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в към ПП-ДБ, които казват "вие ни подкрепете вместо БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, да не се излагаме". Няма обаче да получат отговор тези покани. Борисов не иска да сбъдва сънищата на ПП–ДБ и да се коалира с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а да направи жест към тях, за да бъде подкрепен. Нищо чудно сега вместо очаквания компромис от тях за предложенията на ПП-ДБ, Мария Габриел да се счете като втвърдяване на позицията им. Тогава могат да се опитат не само да правят правителство без ПП-ДБ, но и да им вземат символния ресурс - евроатлантическата ориентация и битката с корупцията, съдебната реформа и главния прокурор. Да ги оставят без собствените им територии в битката помежду им", коментира той. 

Първан Симеонов: Кандидатурата на Габриел е премислен ход, но сме го гледали много пъти

Политическият анализатор Пепи Димитрова смята, че изборът на Мария Габриел е хитрост на Борисов - изкарваш образ, който много малко принадлежи на теб и повече на другите. Лицето, поведението, профила ѝ прилича на човек, израснал в ДБ. Това е кражба на послания и идентичност, както и заблуда от страна на Борисов. Той има основания да се счита за победител, защото е първи. ИТН имат интересно поведение - щяха да са градивна опозиция, но вече говорят за участие в редовно правителство. Ако се отиде към експертен кабинет, всеки ще посочва свои кандидати. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е иска да покаже сила, за да вземе повече", заяви тя.

По думите ѝ Борисов работи за разцепление на ДБ, но засега не успява. "ПП–ДБ се държат заедно заради общите им цели на местните избори. Подадената ръка в момента работи за Борисов и му връща легитимацията на европейски политик", отбеляза Димитрова. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1224 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.05.12 | 13:30

4
Педал е пудела бре
очите на страха

2023.05.12 | 12:25

2
голям страх тресе националните предатели и продажници, на България е време за Възраждане
Бзб

2023.05.12 | 13:04

3
За "иЗсраждане" искаш да кажеш, педал смотан!! Обиждаш смисъла на Възраждането, като понятие и събитие за българите, като го отъждествяваш с късопишковеца и другите машкопишковци около него!! Руски продажници сте всички негови роби!!! Педали и гейове сте

2023.05.12 | 12:23

1
Тоя пудел какво го показвате.

Добави коментар

Водещи новини