Филип Димитров за политическата ситуация: Най-кошмарното ще е още от същото

  • 11 май 2023 18:58

  • 1790
  • 2
Филип Димитров за политическата ситуация: Най-кошмарното ще е още от същото
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Най-кошмарното ще бъде още от същото. Така коментира политическата обстановка в страната бившият премиер и настоящ конституционен съдия Филип Димитров. 

"Политическите жертви са нещо, което политиците трябва да претеглят, преценят и евентуално извършат. Психологически е важно да се премине някаква бариера", добави той.

Димитров смята, че в последните три години се въртим в "доста неприятна човешка и политическа ситуация". "Вредите са налице. Бяхме на ръба на влизане в Еврозоната, сега май, че се поотдалечи. Не сме на същия ръб. Онзи ръб беше за следващата година, сега ще видим за коя ще бъде. Очевидно, че се търси решение, което би било хубаво да се намери. Ако няма решение, повторението е майка на знанието би могло да се състои отново и отново", коментира още бившият премиер.

Димитров обясни още, че често се случва българите да вредят на имиджа на страната ни като се фокусират върху негативите, което впоследствие неизбежно се забелязва и от останалия свят. "Работата на европейската бюрокрация е да събира данни, да ги трансформира в доклади и изисквания. Когато ние сме тези, които повтаряме, че някакъв проблем съществува, дори да го няма, той присъсътва в докладите на ЕК", даде за пример той.

"Има страни, в които падат мостове, други, в които се срутват квартали. На тях не им е дошло наум да кажат, че са най-корумпираната страна на света. Българите го правят. Този начин на говорене има своите последствия", допълни бившият премиер.

Мария Габриел с първи думи! Ако оглави кабинет, първо ще поиска освобождаването на Гешев

По повод заявката на Мария Габриел за отстраняване на Иван Гешев от поста главен прокурор, Филип Димитров коментира: "Смяната на този или онзи магистрат или деец не може да бъде израз на реформа".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1790 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Путин

2023.06.02 | 12:28

2
Абе. Боклук. Такъв. Шо. Не. Кажеш. На. Хората. Че. Вземаш. 18000. Лева. Заплата. И. Ползваш. Държавна. Кола. ..да. водиш. И. Женаси. .такива. облаги. .нямаха. и. Партийните. .секретари. при. Тодор. Живков. Боклук. Долен. Със. Какво. Си. Заслужил. Тези. Облаги. Срама. Нямате ли. Мамицатави. Мръсна. Чифутчии. Долни

2023.05.11 | 21:52

1
Ало Конституционният съдия как е търговията със оръжие със Македония ? Да питаме оня със лопатата дето е зет на Бригадир Аспарухов ?Щото си мислиш че ни е къса паметта за преди 31 Г и как докара Любен Беров и ДПС на власт ...

Добави коментар

Водещи новини