По искане на ДБ - Пловдив избраха публично съдията по делото за варненските акции на Панаира

  • 11 май 2023 15:29

  • 389
  • 0
По искане на ДБ - Пловдив избраха публично съдията по делото за варненските акции на Панаира
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

По искане на “Демократична България” в Пловдив съдията по делото за варненските акции на Панаира беше избран публично, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

„Както вече предупредихме, Георги Гергов обжалва отказа на Търговския регистър да впише варненските акции на Панаира в контролираното от него дружество „Пълдин Туринвест“. Заради огромния обществен интерес по казуса и значимостта на съдбата на Международния панаир, внесохме днес сутринта искане в Окръжния съд в града на тепетата за публично разпределение на делото“, съобщиха съветниците от ДБ в Общинския съвет на Пловдив. 

ПП-ДБ гневни заради случващото се с Пловдивския панаир, от коалицията нарекоха Георги Гергов "уличен боец"

След като молбата им беше удовлетворена много бързо, в 14 часа, на принципа на случайното разпределение съдия Миглена Площакова, ръководител на Търговско отделение в съда, в присъствието на медии и граждани, за съдия беше избран Симеон Захариев. Делото ще се гледа по общия ред.

“Публичността и прозрачността на действията по въпрос с толкова висок обществен интерес е изключително необходима и ще способства за повишаване доверието и в съдебната система”, коментира след процедурата председателят на групата съветници от ДБ - Пловдив адвокат Веселина Александрова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
389 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини