Евродепутати от БСП: Всяка форма на колаборация с ГЕРБ е недопустима

  • 10 май 2023 20:21

  • 713
  • 5
Евродепутати от БСП: Всяка форма на колаборация с ГЕРБ е недопустима
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Eвродепутатите Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка и Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в излязоха с позиция във връзка с темата за съставяне на редовно правителство, съобщиха от пресофиса на ръководителя на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент (ЕП) Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее.
 
„През последните дни нарастват спекулациите за договарянето на управляващо мнозинство около ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Характерът на кабинета, който ще бъде предложен - експертен или на националната отговорност и спасение, или възможни други формули, е удобно прикритие за неприемлив политически компромис", посочват четирима от петимата български евродепутати от левицата.

"Ние, долуподписаните представители на Делегацията на българските социалисти в ЕП, заявяваме своето категорично несъгласие с всяка форма на колаборация на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. В продължение на години, основната идентичност на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е беше изградена на противопоставяне на модела, наложен от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Именно това беше посоченото оправдание за участие в четворната коалиция на кабинета „Петков“. Влизане сега в дясно правителство с предварително декларирано намерение за орязване на социалните разходи би било странно политическо поведение", заявяват Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, Елена ЙончеваЕлена ЙончеваЕлена Йончева е български журналист. Родена е на 27 май 1964 г. в град София. Йончева е работила в, Иво ХристовИво ХристовИво Христов е роден на 8 октомври 1970 г. в Истанбул в семейството на Христо Петков Христов и Любка и Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Петър Витанов: Личността на Мария Габриел няма общо с подкрепата за правителство

Според тях участието в подобно управление може да е важно с оглед придобиване на позиции от страна на ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и приближените до него хора, но със сигурност ще доведе до поредна изборна катастрофа за левицата. 

"Пътят за връщането на доверието към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и лявата идея в България минава през последователната битка срещу неравенствата и социалната справедливост и отстояване на демокрацията и върховенството на закона. Колаборация с десните партии в името на властта ще е пагубно за лявото, за партията и за България", смятат четиримата евродепутати.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
713 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.05.10 | 21:24

1
Мръсни долни отвратителни помияри
Тенев

2023.05.11 | 07:51

5
Що бе- нали и те са евродупетати?
баба гицка

2023.05.10 | 22:01

4
на йончева и трябва экзорцист, горката, ако се види от страни, ще се разплаче
Г

2023.05.10 | 21:39

2
Комунистически крадци много са тъпи

2023.05.10 | 21:45

3
Щом могат да крадът , не са чак толкова...

Добави коментар

Водещи новини