Евродепутатът Петър Витанов: В ръководството на БСП има хора, склонни да се коалират с ГЕРБ

  • 05 май 2023 21:35

  • 918
  • 9
Евродепутатът Петър Витанов: В ръководството на БСП има хора, склонни да се коалират с ГЕРБ
©
Слушай новината Слушай новината

"Партиите не са петимни да си сътрудничат една с друга. Правят се тънки политически сметки, свързани с представянето на местните избори, които дават спокойствие и жизненост на всяка една политическа партия за период от 4 години. Не могат да пренебрегнат евентуалната щета от коалиране преди местните избори. Всичко това са разговори без практически смисъл", заяви евродепутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Петър Витанов в студиото на "Денят ON AIR".

Той изтъкна важността от местните избори, като коментира и решението на членовете на Националния свет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

"Малко са тези, които ще са склонни за някаква форма на политическо сътрудничество с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. 12 години сме водили разгорещени политически дебати. Партийното допитване - не мога да се доверя на достоверността му, защото би обслужило тезата и желанието на тясното ръководство на партията. Решенията трябва да се вземат от лидерството", на мнение е Витанов.

Десислава Атанасова към ПП-ДБ: Не става с ултиматуми, искаме споделена отговорност

Според него всеки опит БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да бъде въвлечена от петата си позиция в дясно управление би довело до политически крах на партията.

"Здравият разум ни казва, че нямаме място в подобна управленска конфигурация. Твърде малки сме, за да можем да участваме в нещо подобно", каза евродепутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Нинова би се съгласила срещу участие във властта. "Има хора в ръководството на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които биха били склонни да се коалират с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Това би било пагубно за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Борисов няма истинско намерение да управлява с коалиционни партньори БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПС, защото това би имало пагубен ефект върху неговата партия на местните избори", посочи гостът.

"Липсата на редовно правителство, което може да поема дългосрочни ангажименти, въздейства негативно и има тежки социално-икономически, и политически последици за страната", категоричен е Винатов. Той коментира и предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост.

"Вероятно, заради ситуацията в Украйна, която в известна степен разбалансира намеренията за декарбонизация, заради липсата на газ, високите цени на енергийни ресурси, забави процеса и го видоизмени. По отношение на общите цели = не се прави така, няма кой да ни го одобри. Предоговарянето може да е скъпо. Ако ние не приведем в изпълнение и не материализираме мерките, които сме договаряли, парите няма кой да ни ги даде. Поне около законите, свързани с ангажиментите, поне по Плана за възстановяване и устойчивост, може да се намери консенсус. Трудно виждам възможности за консенсус и съвместно управление", заяви евродепутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Като смущаващо гостът определи случващото се около атентата срещу Гешев.

"Очертават се две хипотези - реален атентат срещу личността на главния прокурор и опит за инсценировка. Която и да е от двете хипотези - това е тежък удар срещу държавността. Отзвукът ще бъде негативен. С инциденти като понеделнишкия, се отдалечаваме все повече от европейската интеграция", допълни Витанов.  

"Левият път е свързан със справедливостта и преодоляване на неравенството", заключи той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
918 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Бояджията

2023.05.06 | 11:24

9
Баце сит на гладен не вярва всъщност оправиха ли ви заплатките

2023.05.06 | 07:51

8
ИМА ХОРА КОЙТО И МАЙКИТЕ ЩЕ СИ ТАКОВАТ, ЗА ПАРИ,ДАСЕ ПРИЛЕПНЪТ КЪМ ГЕРБ ОТ БСП.В ПП И ДБ НЕЕ ВЪЗМОЖНО ДА ИМА.
Ivan

2023.05.06 | 00:40

4
I kakvo ima loso v tova da se koalirat s GERB...tova e politika ot nev* zmozno utre da e v*zmozno tova e drzavo tvorna politika....
ами,

2023.05.06 | 05:29

7
примерно, живее в квартала мутра, счупила ти детето от бой, изнасилила ти жената, откраднала ти повечето пари и си купила с тях кола, а ти мръзнеш по спирките и идва някакъв педал, който дори не може да пише на български и ти вика "I kakvo ima loso v tova da se koalirat s GERB" и ти си мислиш, това сега идиот ли е или обикновен педерас?

2023.05.05 | 22:49

1
Да не се избере редовно правителство заради местните избори е върха на глупостта.Новото явяване на избори ще свали повече резултатите..Не можели да работят в екип заради избирателите сиА.бе олън,ако всяка партия допринесе с качествено управление и просперитет в общ кабинет ще има много повече доверие от хората.
тъп ли си?

2023.05.06 | 05:27

6
тиквите и цоциалистите винаги са допринасяли само за едно - за собственото си обогатяване.
Емѝ...

2023.05.06 | 05:25

5
Нормално е да е така, другарки и другари, двете ОПГ-та сте издънки на БКП.
ДРУГАРЯ КАРАИБРАХИМ

2023.05.05 | 23:35

3
ДРЪВНИКА ЛЕКУВА ВСё!
????!!!

2023.05.05 | 23:23

2
Но "Другарю"Витанов,Вие наистина ли НЕ ЗНАЕТЕ,че "БСП"="бсп"+"дпс"+ОПГ "герб",което е КОАЛИЦИЯ "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ",МАЧКАЛА и МАЧКАЩА България ГОДИНИ,ГОДИНИ,ГОДИНИ ..... ?!?!?! Или се правите на ЛИЧНОСТ !?!?!?

Добави коментар

Водещи новини