Нойзи смята, че идват нови избори, Силвия Великова - че президентът няма да чака партиите повече

  • 28 април 2023 18:20

  • 1112
  • 5
Нойзи смята, че идват нови избори, Силвия Великова - че президентът няма да чака партиите повече
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

В интервю за бТВ Ивайло Цветков-Нойзи и Силвия Великова изразиха мнението, че нови избори вероятно са най-очакваният варинат.

"Прекрачихме комичното в някаква степен. Отвъд животинския, политическия, властови нагон, ми се струва, че нямаме култура на съгласие между хора, които са учили и завършили университети. В много държави ги учат, че съществува концепция за хармония. Цицерон полага усилия да събере несъбираемото. Според него, точно това липсва", коментира Нойзи.

Акад. Денков: Опитваме се максимално бързо да съставим проектокабинет

Според него, ПП-ДБ преценяват кое ще е по-голяма щета: да сглобят "нещо" с ГЕРБ, или да стоят на твърдата си позиция анти партията на Борисов. По думите му, рискът при първия вариант е да претърпят отлив от избиратели на следващи избори. Нойзи смята, че има медиен натиск да бъде съставен редовен кабинет. Въпреки това, личното му мнение е, че, отиваме към поредни нови предсрочни избори. "Експертен кабинет не мога да преценя доколко ще е експертен, ексретите ше гравитират около този, който го предложи, неизбежно е", добави той.

Силвия Великова е на мнение, че с работата си парламентът дава основания на президента Радев да не се бави още много с връчването на първия мандат на ГЕРБ-СДС. "Много ме забавлява разговорът за натиска отвън. Ако е имало такъв, е трябвало да се реализира още в миналия парламент, когато се говореше за тази евроатлантическа коалиция. Би било известно предателство към обещания към избиратели, констатация, думи и оценки, които са давани във времето, ако има правителство", смята тя, но не отрече важността да има редовен кабинет.

Президентът към партиите: Не може да се разтяга до безкрай, после пак ще има приказки, че искам да управлявам еднолично

"Премиер чух, че най-добрият е Борисов, тоест Меси. Да не се окаже, че има кой да подкрепи правителство с първия мандат, защото със сигурност с втория - няма", коментира още Великова.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1112 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Коча

2023.04.28 | 19:27

5
Тия Стари Изедници БГ политиц. Са голям проблем за БГ народа.
Рязания

2023.04.28 | 19:26

4
Тия Стари Изедници БГ политиц. Са голям проблем за БГ народа.
Рязания

2023.04.28 | 19:01

3
Тва Робско БГ племе го крадът и баламосват с години БГ полит.
Силвия Великова

2023.04.28 | 18:40

2
Не я канете никъде . Тя е от мафията на Цветан Василев бобока къро САЙТА БЪРД. Тя си го призна в пропаганда за Цветан Василев, бобока и сайта БЪРД. Пропагандира ги по радиото .. .

2023.04.28 | 18:30

1
А какви са тия чучела и какво ни интересуват глупостите им?

Добави коментар

Водещи новини