Ще помогнат ли консултациите при президента за съставяне на правителство

  • 21 април 2023 13:00

  • 480
  • 1
Ще помогнат ли консултациите при президента за съставяне на правителство
© Булфото

Радев се държи изключително арогантно, защото знае, че не може да има трети мандат. Това, че свика първото заседание на НС в Страстната седмица и извика ДПС на консултации на Рамазан Байрам показва, че изобщо не се съобразява с чувствата и мислите на останалите - инакомислещите. Говори се за експертно правителство, защото няма как да се направи кабинет само с политически лица с нито един от трите мандата. Това каза за "Твоят ден" Едуард Папазян от "24 часа".

По думите му няма логика ПП да окажат подкрепа за първи мандат, но да искат такава за втори. "Единственият шанс е всички останали партии да гласуват "за" втори мандат просто, за да има правителство, а после да стопират всички закони", предположи той.

Карадайъ: Първите две формации ни тикат към нови избори, нужни са диалог и разум

Пламена Игнатова от Клуб Z смята, че консултациите са стъпка, която трябва да се извърви. На консултациите обаче никоя партия няма да обърне мненията си по коалиционните въпроси. Виждаме шоу за президента, преди всяка консултация обявява бюджета като приоритет и постъпва егоистично - намеква, че няма да задържа връчването на мандатите, защото го обвиняват, че е узурпирал властта. Радев забатачи законодателните промени заради Изборния кодекс", коментира тя.

Според нея фокусът е върху експертен кабинет с втори мандат. "Дали ще е политически, експертен или хибриден. Ако Василев и Петков го оглавят, Борисов ще даде крачка назад, колкото и да е смирен в момента. Тогава ще има легитимното право да откаже подкрепа", посочи тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
480 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
тази превзета държава

2023.04.21 | 14:33

1
всеки ден чуваме мнението на "журналистите" от дневник, капитал, медияпул, свободна европа, клуб З и т.н всички до една на грант към Америка за България или директно спонсорирани от Конгреса на САЩ и разбира се с една и съща мантра правителство с втори мандат подмяната/продай бг и баце хванат за топките с магнитски да подкрепя всичко кво му наредят либерастите от козяк

Добави коментар

Водещи новини