Първан Симеонов: Помним ли 2020 г.? Още копаем на едно място и се надяваме, че някой ще чегърта старото

  • 26 април 2023 18:03

  • 1212
  • 10
Първан Симеонов: Помним ли 2020 г.? Още копаем на едно място и се надяваме, че някой ще чегърта старото
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Едно от големите престъпления на комунизма бе премълчаването на аварията в Чернобил. Когато е докладвано на Тодор Живков той нарежда да се мълчи. В същото време номенклатурата се храни с проверени храни и се грижи за своето здраве. В същото време народът яде салати с радиация. Това е едно гигантско престъпление към човечеството и към собствения народ. Физиците са били притискани да мълчат, но те не го правят. Това заяви политикът и историк проф. Вили Лилков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Помним ли 2020 г., че мнозина предупреждаваха, че това ще се случи. Тогава Борисов казваше, че ще счупим държавата и сега сме на път да го направим. Три години по-късно ние копаем на едно място и живеем с надеждата, че ще дойде някой, който ще чегърта старото. Продължаваме да дълбаем дълбоки ровове, вместо да търсим диалог. Липсата на памет явно е голям проблем“, заяви социологът Първан Симеонов.

„Забравяме, защото не се говори. Трябва да се обръща внимание, това да влезе в учебниците“, подчерта Лилков. Той добави, че не винаги влизането на нови лица в политиката е добро решение. „Тези хора трябва да са подготвени“, заяви той.

Атанасова заговори за кабинет със споделена отговорност: Съставът на МС трябва да отразява, че сме победители

Първан Симеонов сподели, че е срещнал Меглена Кунева, която му е казала, че изглежда сме загубили вежливостта и възпитанието си, искаме всичко сега и веднага, не можем да чакаме. Като че ли прахосваме и малкото, което сме постигнали. Не бива да дълбаем ровове. Трябва да сме ги надживели. Много хора си играят с огъня, защото не си спомнят каква цена сме платили, предупреди социологът и даде пример с еврозоната.

По думите на Вили Лилков партиите излизат от предизборна кампания и ще им трябва още време. Той прогнозира, че вървим към управление. „Здравата логика го показва. Гарантирам, че след няколко месеца двете партии ще се окажат в същото състояние, но с още една или две партии, с които ще трябва да се съобразяват“, каза той.

„Хората искат нещата да се забързат вече, те достатъчно се бавеха. На хората им писна. Политиката е емоция и политиците трябва да я адресират“, изтъкна социологът. Той прогнозира, че Христо Иванов е по-склонен за коалиция с ГЕРБ-СДС.

„Ако не се постигне споразумение и се отиде на местните избори, това несъгласие ще се пренесе и към общинските съвети. Това не би било добре за местната власт, където трябва да се взимат важни решения за общините. Много е важно да се постигне стабилност на централно ниво, за да има такова и на местно“, подчерта Вили Лилков.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1212 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Кочо

2023.04.27 | 04:42

10
Платен помияр
????!!!

2023.04.26 | 21:26

9
А бе,Първане,а сега да ИЗКОМЕНТИРАШ,ЗАЩО ШАЙКАТА ОПГ"герб" ЗАГУБИ изборите ТАМ ,където ВОДАЧ на листите бе ЛИДЕРА на ШАЙКАТА Бойко М. Борисов!!! И,още нещо,Първане,няма ли да дадеш ПЪТ на МЛАДИТЕ ,НЕ Ти ли СТИГНА вече ????!!!

2023.04.26 | 21:20

8
Помните ли 1989г?

2023.04.26 | 21:13

6
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.04.26 | 21:16

7
Иначе при вас краварските тролове по ли е добре, викаш краварското робство най доброто робство.

2023.04.26 | 19:21

1
Трябва да помним. За всички злини през последните две години е виновен Румен Радев.
долния малоумник

2023.04.26 | 20:22

5
Личи си, че си тъп, пиша както искам.радеФ, радеФ, радИв, сега кеф ли ти е.

2023.04.26 | 19:29

3
Личи си, че си неграмотен. Радев се пише с главна буква. За съжаление и ти гласуваш.

2023.04.26 | 19:24

2
А за злините преди радев, 12 г е виновен болшевик тиквуня тулупа.

2023.04.26 | 20:20

4
Парван СФИНЯ СМРАДЛИВА ВОНЯЩА МАМКАТИ циганска

Добави коментар

Водещи новини