Атанасова заговори за кабинет със споделена отговорност: Съставът на МС трябва да отразява, че сме победители

  • 26 април 2023 16:54

  • 4599
  • 209
© Novini.bg

В много кратък срок се организирахме. Всички колеги, които са участвали в писането на предизборната ни програма, участваха. Оказа се, че колегите от ПП-ДБ нямат такава подготовка. Никой от колегите от ПП-ДБ не е в готовност да говорим по секторни политики. Определихме времеви график, в който двете коалиции ще обсъдят всички въпроси и проблеми по секторни политики, които са част от двете управленски програми. Това обяви в кулоарите на Народното събрание Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, от ГЕРБ-СДС. 

“Всеки състав и структура на правителство трябва да отразява, че ГЕРБ-СДС е победител на два поредни избора”, загатна обаче народният представител. 

“Срокът за това е до края на утрешния ден, когато трябва да имаме всички секторни политики, нанесени в табличен вид: с какви мерки, механизми и законодателство ще се за едно общо правителство със споделена отговорност. Втората тема касае бюджета. Ще поканим представители на Министерство на финансите да присъстват по темата за Закона за държавния бюджет, може би в следобедните часове. Всяка една управленска програма и политика, на което и да е управление, винаги трябва да е съобразена с финансирането. В рамките на предложеното от служебното правителство трябва да вървим към консолидация, така че не е ясно кое би се изпълнило от бъдещ общ план. Дадохме си срок до петък всички тези въпроси за бюджетна политика и секторни политики по всички ресори да бъдат представени на ръководствата на двете парламентарни групи и органите на партиите, които формират коалициите”, обяви тя. 

Акад. Денков: Ще представим управленска програма за 18 месеца, в нестандартна ситуация сме

ГЕРБ-СДС са поставили на ПП-ДБ условие в рамките на почивните дни да представят състав и структура на Министерски съвет. И това в случай, че ПП-ДБ още смятат, че е редно ГЕРБ да постъпят нестандартно като се откажат от първия мандат и да дадат подкрепата си за втория. “Ако и това не се случи в рамките на сроковете, които сме разписали, имаме пълните основания да смятаме, че подхождат неформално към това да формираме заедно мнозинство и общо управление. На срещата се появи единствено и само Николай Денков. Асен Василев, който предварително лично потвърди пред мен, че ще дойде на срещата, не дойде в продължение на час. Това е ясна демонстрация, че те нямат особена ангажираност с това, което заявиха вчера. Не знам на какво се дължи да правиш едно във вчерашния ден, а днес да правиш нещо съвсем различно. Казали сме, че търпеливо ще извървим целия процес. Полагаме всички усилия да намерим изход от ситуацията, тя не е лесна за никого. Не е лесно решение заедно да вървим към общо мнозинство и общи политики, но ако го правим в името на стабилност, то трябва да подхождаме отговорно”, подчерта Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,

“Ние винаги подхождаме с цялата сериозност към ситуацията. Когато се води сериозен разговор за управление, това не е детска игра. Трябват политики, експертиза, отговорност и решения. Ако до неделя не ни се представи състав на кабинет, ще считаме, че илюзията, че можем да говорим сериозно за стабилно правителство, не е лишена от смисъл. Тоест всичко това за голямата отговорност на някого е било илюзорно

Томислав Дончев към ПП-ДБ: Когато търсиш подкрепа, е грешна стратегия да поставяш нови условия

Стъпките след това са: разговор с всички останали партии и парламентарни групи, а последният вариант, по думите на Атанасова, остава правителство на малцинството. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4599 209

Свързани новини

Коментари 209

Добави коментар

2023.04.29 | 11:06

209
Гн Борисов,гспода гербери,със кой е най правелно да управлявате?Ако си джентълмен Борисов.Със Възраждане,неможеш те имат 14%.и са русофили и Путинисти убийци,неса българи.Бсп имат 8% и те са русофили и Путинисти и стари престъпници и със тях неможеш.Със дпс имат 12% и са турци,тяхната родина е турция те незнаят 2+2 колко е и със тях пък хич не става.За итн дане говорим,теса цигани,чалгари,който цик им подари парламента.Българи са само ГЕРБ ПП и ДБ.Всичките горе посочени партии те чакат и те харесват за парите за нищо друго не да управат българия,всички го знаем това.Няма как да стане,със тях да мародерите държавата.Няма как да не ври София,Пловдив,Русе,Варна,Бургас,големите градове.Парламента,съдебната,палата,президенството.Това е България нее турция нее Русия нее цигания.Тук е живял Ботев и Левски,не само даги държим на портрети,ами трябва и да изпълняваме и техните завети.Да живее България.Вижте Украинците какво прават.Така че помислиси и вземи правелното решения,не слушай тези халчни идиьоти.Трябва Българският народ да бъде удоволетворе….

2023.04.29 | 11:05

208
Победители са итн,тях цик ги навря в парламента.Гжо Атанасова каква победа може да имате след като от цик казаха резултатите че първи са ПП И ДБ.И после се разбонтувахте и смениха плочата.

2023.04.26 | 21:43

207
Десните Политически Шайки и Шарлатани са от ГЕР / ГЕТ/ УГРИ /ХУНИ / ОН-ОГУРИ/ ХАЗАРИ / ОГУРИ / УКРАИНЦИ ТЮРК - БЪЛГАРЕ. ВЪРТЯТ и ВДИГАТ ОПАШКИ и ПРЕДАВАТ РОДА, РЕЛИГИЯТА, ЕЗИКА и НАРОДА СИ на НАТО КОЛОНИЗАТОРИТЕ.

2023.04.26 | 20:29

188
,,Освен това поляците вече не могат да понасят Зеленски: „Спрете украинизацията на Полша!“ така пише на плаката на протестиращите. Никоя медия няма да покаже това, защото зачита доминиращия фалшив разказ.'

2023.04.26 | 21:37

206
Всички малоумници са долни
най долния малоумник

2023.04.26 | 21:00

194
Да де, ама аз го виждам как се случва по Европа, поне още от работа не ги гонят, няма вече да викат пред лукоил не зарежда а се редят и зареждат.

2023.04.26 | 20:55

192
Не са само поляците, по цяла Европа ги намразиха наглите укри, гонят ги от заведения не ги пускат в хотели.Няма вече укренски знамена по колите и къщите.

2023.04.26 | 20:45

191
никоя медия не може да покаже това, което не се случва.

2023.04.26 | 21:20

205
Ше ви е.ба майката гърбава !

2023.04.26 | 21:13

198
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!

2023.04.26 | 21:18

204
Иначе при вас краварските тролове по ли е добре, викаш краварското робство най доброто робство.
бай Ставри

2023.04.26 | 21:17

203
Атанасова,би ли ОБЯСНИЛА,ЗАЩО ШАЙКАТА ОПГ"герб",ЗАГУБИ "изборите" ТАМ,където ВОДАЧ бе ЛИДЕРА на ШАЙКАТА Бойко М. Борисов ???? Благодарим,Ти !!!
бай Ставри

2023.04.26 | 21:16

202
Атанасова,би ли ОБЯСНИЛА,ЗАЩО ШАЙКАТА ОПГ"герб",ЗАГУБИ "изборите" ТАМ,където ВОДАЧ бе ЛИДЕРА на ШАЙКАТА Бойко М. Борисов ???? Благодарим,Ти !!!
бай Ставри

2023.04.26 | 21:15

201
Атанасова,би ли ОБЯСНИЛА,ЗАЩО ШАЙКАТА ОПГ"герб",ЗАГУБИ "изборите" ТАМ,където ВОДАЧ бе ЛИДЕРА на ШАЙКАТА Бойко М. Борисов ???? Благодарим,Ти !!!

2023.04.26 | 21:11

196
Селянката пак се напъна и не роди нищо.........

2023.04.26 | 21:14

200
Селяндурка, селяндурка пич, ако беше селянка все нещо щеше да сътвори или роди.

Добави коментар

Водещи новини