Гълъб Донев: Ако до края на април няма редовно правителство, ще внесем проектобюджета за 2023 г.

  • 05 април 2023 10:30

  • 1678
  • 5
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Въпреки трудностите, пред които бяхме изправени, включително и заради прибързани и необмислени промени в изборното законодателство, отново се справихме с нашата част от отговорността по подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април. Това каза в началото на днешното заседание на служебното правителство премиерът Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София., предаде репортер на Novini.bg.

Поздравления за добре свършената работа на всички министри, които пряко бяха ангажирани – вицепремиера Иван Демерджиев, министъра на външните работи Николай Милков, министъра на електронното управление г-н Тодоров и на техните екипи, както и на всички колеги, както и за всички колеги, които с работата си създадохте условия за честни и демократични избори, заяви Донев.

След поредните предсрочните за парламент живеем отново между две хипотези – ще има редовно правителство и няма да има редовно правителство. Докато се изясни в кое от двете предположения има политически живот, ще припомня, че България има действащо, макар и служебно правителство. След осем месеца убедено мога да заявя, че държавата не се управлява със знаци, тълкувания и предположения, а с решения, понякога трудни, и поемане на отговорност за тях, посочи Донев.

Ние продължаваме да работим по неотложните задачи на държавата в очакване на конституирането на 49-то Народно събрание и сформирането на управляваща коалиция. Министерството на финансите подготвя проекта за закон за държавния бюджет за 2023 г., който, съгласно т.нар. паргаграф 2 от удължителния закон за бюджета, Министерски съвет трябва да внесе в парламента до края на април. В случай, че в този момент - края на април, преговорите за съставяне на редовно правителство все още продължават, ще изпълним и тази наша отговорност, обяви министър-председателят.

Вижте какви решения ще взима служебното правителство утре

Освен това, след конституирането на 49-то Народно събрание ще внесем на вниманието на народните представители редица ключови законопроекти, свързани с овладяването на финансовите и социално-икономическите проблеми на хората. Сред тях са и законопроектите, от които зависят реформите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост, каза още Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1678 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.04.05 | 13:40

5
АМИ , ГАРВАНЕ , ДО СЕГА НА КОГО ГО ДЪРЖАХТЕ , ЧЕ НЕ ГО ВНЕСОХТЕ.
ддоган мангала

2023.04.05 | 11:41

4
донев събирай си папките и да виняма с тозе р адев к урвата
прасчо

2023.04.05 | 11:37

3
ко стана с обещаното увеличение на парите за Великден?
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.04.05 | 11:10

1
България има Евро-Атлантическо мнозинство! Българите които гласуват за ГЕРБ , ПП,ДБ са над 50% а фашистите за ВГъзраждане са са 14% :) така че.... изводите са ясни :) СЛАВА УКРАИНИ! ✌️
Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2023.04.05 | 11:30

2
Българите мразят руските фашисти и братоубиици! Българите гласуват за Евро-Атлантически партии! Българите които гласуват за ГЕРБ , ПП,ДБ са над 50% а фашистите за ВГъзраждане са са 14% :) така че.... изводите са ясни :) СЛАВА УКРАИНИ! ✌️

Добави коментар

Водещи новини