Радев: Азербайджан е стратегически партньор не само на България, но и на ЕС

  • 25 април 2023 13:10

  • 326
  • 4
Радев: Азербайджан е стратегически партньор не само на България, но и на ЕС
© Булфото

Република Азербайджан е стратегически партньор не само на България, но и на Европейския съюз. Това заяви президентът на България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който участва в провеждащата се в София церемония за подписване на меморандум по съвместната инициатива Solidarity Ring (STRING), предвиждаща повишаване на сигурността на доставките на природен газ за Европейския съюз и региона на Централна и Югоизточна Европа.

„Подписаният днес меморандум затвърждава по един успешен начин нашето партньорство и ще доведе до откриването на нови възможности”, посочи Радев, цитиран от БТА.

България и още четири държави подписаха меморандум за сигурни доставки на газ за ЕС и региона

Под документа на церемония в София днес подписите си положиха българският служебен министър на енергетиката Росен Христов, министърът на енергетиката на Румъния Върджил-Даниел Попеску, министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто, министърът на икономиката на Словашката република Карел Хирман и министърът на енергетиката на Република Азербайджан Парвиз Шахбазов. На церемонията присъства още президентът на Азербайджан Илхам Алиев, който е на посещение в България. 

Последвайте канала на

Владимир Василев
326 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
МРЪС НИЯ ЧИ ФУТ

2023.04.26 | 05:16

4
ГЛЕДА ДА ПОВЛЕЧЕ, КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ЗАЛУХАВИ ЖИВОТНИ С НЕГО СИ КЪМ ГРОБА, С НАДЕЖДА ДА СЕ БИЯТ ЗА НЕГО :) ЗА ДА СЕ СПАСИ МАЙ МУ НСКОТО КО ПЕЛЕ ПРОКЛЕТО!
РЕПУБЛИКА

2023.04.26 | 05:14

3
ДЕМОКРАЦИЯ, П Е Д Е Р А С И, ЕВРЕЙСКИ, ЧИ ФУТИ. ДОСТАТЪЧНО! ЗА НЯКОЛКО СМЪРТНИ ПРИСЪДИ! :)

2023.04.25 | 13:50

2
Азербайджан не знам какво е, но е факт, че льотчика е опасно за България недоразумение.
Тенев

2023.04.25 | 13:43

1
А Армения? Те ги унищожават методично, а ес ги прегръща...Ша п'овърна....

Добави коментар

Водещи новини