Росен Желязков в Прага: Военната агресия на Русия срещу Украйна подкопа драматично архитектурата на сигурността на Европа

  • 24 април 2023 18:24

  • 749
  • 9
Росен Желязков в Прага: Военната агресия на Русия срещу Украйна подкопа драматично архитектурата на сигурността на Европа
© НС
Слушай новината Слушай новината

Военната агресия на Русия срещу Украйна подкопа драматично архитектурата на сигурността на Европа, но отговорът на ЕС не закъсня и беше твърд и единен. Наложи се да вземем нелеки решения, с ясното съзнание, че тежестта поемат гражданите на нашите страни.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14762

Това заяви председателят на Народното събрание Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети пред Конференцията на председателите на парламентите на държавите членки на ЕС в Прага. Той направи изказване в рамките на първата тема на форума „Руската агресия в Украйна и отговорът на ЕС“, съобщиха от пресцентъра на НС. 

Росен Желязков към украинския си колега: България подкрепя категорично Киев

Председателят на българския парламент отбеляза, че повишаването на устойчивостта на ЕС, особено по отношение на енергийната сигурност и поддържане на критичната инфраструктура, е важна част от общия отговор на ЕС. В изказването си Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети постави акцент върху енергийния пазар. Трябва да продължим дългосрочното сътрудничество с всички надеждни партньори, за да гарантираме доставките на втечнен природен газ и газ по тръбопроводи за ЕС чрез енергийната платформа за доброволно съвместно закупуване на газ, втечнен природен газ и водород, подчерта той. Нуждаем се от практическо прилагане на първите пилотни съвместни покупки възможно най-бързо, допълни Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети

По думите на председателя на парламента една конкретна област, която се нуждае от специално внимание, са инвестициите в електропреносни мрежи. В момента те са в състояние далеч под това, което е необходимо, посочи той. Можем да увеличим производството на електроенергия от възобновяеми източници десетократно, но какъв резултат ще постигнем, ако не разполагаме с мрежата, за да поддържаме масовото им включване в системата и нуждите от ускорена електрификация на сградния, транспортния и индустриалния сектор, попита той. Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети посочи, че България в момента работи интензивно по редица проекти, за да се справи с това предизвикателство.

Факт е, че за момента и за няколко години напред ще продължим да се нуждаем от газ, за да балансираме енергийните системи - особено тези с висок процент възобновяеми енергийни източници, каза председателят на Народното събрание. Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети заяви, че България разполага с необходимия капацитет, за да допринесе за осигуряването на стабилни, надеждни и диверсифицирани доставки на газ за ЕС. 

На конференцията, с която  завършва Парламентарното измерение на Чешкото председателство, обръщения направиха председателите на Сената и на Камарата на депутатите на Чешката република Милош Востричил и Маркета Пекарова Адамова. Ключови говорители на първата сесия на форума бяха маршалът на Сейма на Полша Елжбета Витек, председателят на парламента на Швеция Андреас Норлен и председателят на Конгреса на депутатите на Испания Меричел Батет Ламания. Специален гост е председателят на Върховната Рада на Украйна Руслан Стефанчук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
749 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
БЕРОВ БРЕЖНЕВ БЖЕЖИНСКИ

2023.04.30 | 12:52

9
И СКАПАНОТО ЖИВОТНО, БЪЛГАРСКИ Г О ВНОЯД :)
ЗАЩО КРИЕТЕ

2023.04.25 | 05:35

8
ЧЕ ПОЛСКАТА ВОЕНЩИНА ОРГАНИЗИРА ПРОВОКАЦИИ СРЕЩУ БЕЛАРУС? СТРЕЛЯТ И УБИВАТ ГРАНИЧАРИ!
Хохохохохо :)))))))))))

2023.04.25 | 03:42

7
КАКВО ОЩЕ трябва да им се даде на тия нефелници/некадърници/нескопосници/неспособници та ПОНЕ окончателно да отблъснат руснаците – КАКВО ОЩЕ.......??????? Толкова са трагикомични нашарените с портрети/цитати на Хи*тл*ер и св*асти*ки, че трябва поне едно 100 години да се преподава за тази трагикомедия... Числено предимство 10 към 1 - буквално МИЛИОНИ въоръжени до зъби, апропо с по-добро/модерно оръжие от руснаците ; Безкраен поток от влакови композиции с продоволствия - каквото пожелаят им се дава ; НАПЕЧАТОХА им милиарди, които са повече от ЦЕЛИЯ военен бюджет на Русия, апропо, тия напечатани хартии помпат и световната инфлация - фиата може да го печата 4 - тия Райх колкото си иска, но крави/прасета/кокошки и посеви с пшеница/царевица/ориз - НЕ МОЖЕ... На фона на всичко това, Специалната Военна Операция (такива бяха и Пустинна Буря и Шок и Ужас...) се води НА ТЕХЕН ТЕРЕН - апропо се ГОТВЯТ 8 ГОДИНИ трагикомиците за битка... Абе... ТРАГИКОМЕДИЯ с една дума... Да сте МИЛИОНИ, а да те бият ШЕПА затворници и старци-фермери от Донецк... И да те бият с техника на 60 ГОДИНИ... Грандиозен СРАМ и ПОЗОР за украинците и американците е това - ГРАНДИОЗЕН...
Бате ГОГО

2023.04.24 | 23:24

6
Въшка много бързо се наяде боклук герберски.
KuKu

2023.04.24 | 20:51

5
Агресията на НАТО и САЩ с васалнияЕС , срещу Русия ,има една цел :господство на САЩ което не може да се задържи по икономически и политически причини.САЩ е в Упадък,наркомания,неолиберали,антихуманизъм.идеята за превръщането на хората в аморфна безличностна и безполова система с цел световно и вечно господство е сатанинско.

2023.04.24 | 19:43

4
русия е зло и скоро ще се разпадне
бт

2023.04.24 | 19:15

2
кой го пусна този цървул там

2023.04.24 | 19:41

3
питай майка си
егати

2023.04.24 | 18:56

1
НА ТАКИВА ИЗРОДИ ЛИ ПЛАЩАМЕ ПО 25 000 ЛЕВА ЗАПЛАТИ? КОЙТО ,ПОСЛЕ РАБОТЯТ СРЕЩУ НАС И ФЪРЖАВАТА!

Добави коментар

Водещи новини