ИТН пред Радев: Ще сме опозиция на конфигурацията ГЕРБ - СДС и ПП - ДБ

  • 21 април 2023 15:01

  • 1034
  • 5
©
Слушай новината Слушай новината

Искам да ви поздравя за вашето постижение. Много рядко в българската политическа действителност се е случвало партия, която е изпаднала от парламента, после да се върне в него. Искам да ви поздравя и за вашите думи, че ще бъдете контрольор в този парламент.

С тези думи президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се обърна към представителите на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", с които приключи кръга от консултации за формиране на редовен кабинет. 

Вълчев от ИТН: Дали ще подкрепим правителство е въпрос не само на аритметика, но и на геометрия

"Моят първи въпрос е какво е вашето отношение към размитото множество ГЕРБ - СДС и ПП - ДП. Къде се намирате вие в това размито множество. На всички е ясно, че България има нужда от работещ парламент и устойчиво правителство", добави Радев. 

"Ние не сме стандартна политическа партия. Ние ще се разминем с някои партии, които сега са горе, но рано или късно ще тръгнат надолу и ще се срещнем, защото ние ще вървим нагоре", заяви в отговор Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г..

"Обстановката е тежка и няма нужда я обясняваме. Трябва да има кабинет. Ние ще сме опозиция на конфигурацията ГЕРБ - СДС ПП - ДБ. ИТН ще упражни сериозен контрол върху техните дейности. Ще оповестяваме публично техните грешки. Има неща, които ние не подкрепяме. Двете коалиции извадиха някакви законодателни идеи, които по-скоро изглеждат като лозунги. Една такава идея е за геотермалната енергия. Ние бяхме против тази идея още, когато бяхме в управлението. Тази идея няма никакъв смисъл и предразполага към корупция", категоричен бе той. 

"Относно бюджета ние сме на мнение, че ако няма редовно правителство, бюджет не трябва да се приема. Такива бюджети са сватбарски и вредни. В такава ситуация всеки надува бюджета и разходите, което е вредно за държавата. Не може да харчим парите от плана за възстановяване за социални разходи. Тези пари са за подпомагане на бизнеса", добави Йорданов.  

Тошко Йорданов: Ние не сме стандартна политическа партия, ние сме ИТН

"Всчики говорят за едни същи и приоритети - Шенген, Еврозоната, плана за възстановяване. Стига думи, трябват действия. Ако в този парламент не се направи редовен кабинет, това ще е отговорност на големите партии", обяви от своя страна Филип Станев. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1034 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.04.21 | 17:38

5
Хитър Тошев и Хартиената бюлетина
кочо чистеменски и поп харитон

2023.04.21 | 17:08

4
Тошо африкански Същото го декларираха и ДПС бе баламурници на ДПС
Емѝ...

2023.04.21 | 16:36

3
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033
къци

2023.04.21 | 15:36

1
Еееее, ние от простолюдието знаем, та президента ли не знае, как ИТН се върна в НС, като получи даром в следобеда на изборите почти 30х. гласа, без които нямаше да прескочи 4% бариера. Айде не нам.
Чалгари!

2023.04.21 | 15:56

2
И слуги на пРезидента на Решетников! Кремълски мастии!

Добави коментар

Водещи новини