ДПС напомни кои са проблемите на хората пред Радев, той призова за съставяне на кабинет възможно най-скоро

  • 21 април 2023 11:32

  • 1153
  • 7
© Булфото

На миналите консултации предрекохте, че ще постигнем отново същия резултат и се оказахте прав. Още тогава призовавахте за нов поглед върху политическия процес на страната. Вие заложихте във вашата предизборна кампания на необходимостта да се търси диалог, разум и компромис и според мен това е една от причините да заслужите присъствието и в този парламент като партия с голям парламентарен опит. С тези думи се обърна президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в началото на консултациите си с представителите на Движението за права и свободи.

Държавният глава изведе две важни задачи пред депутатите от 49-ото Народно събрание. На първо място изтъкна нуждата от съставянето на редовно правителство "възможно най-рано". Другата първостепенна задача пред депутатите според Радев е законодателната дейност на парламента, особено Закона за държавния бюджет.

Ще се радвам възможно най-скоро да бъде съставено правителство, но има риск да не бъде съставено такова. Но при провал на законоданелната дейност ще има риск за нашата европейска перспектива и за българските граждани. Има закони, които не търпят повече отлагане, предупреди държавният глава.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на уточни, че бюджетът ще бъде внесен от служебното правителство, защото не е ясно кога ще бъде формирано редовно такова.

Продължават консултациите при президента

От своя страна председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, обясни пред президента, че българският избирател е мъдър и след 12-годишното еднолично управление в страната е започнал да създава една и съща структура на НС, като не овластява никой да управлява самостоятелно.

Хората имат много проблеми, ние обиколихме цяла България и в диалог с хората се опитахме да определим дневния ред на обществото, а това са високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи, отбеляза Карадайъ.

Лидерът на партията увери, че от Движението ще се опитат да направят дневния ред на хората дневен ред на политиците, и изрази мнение, че след пет избора все още имаме ненаучени уроци.

Карадайъ: ГЕРБ и ПП-ДБ засега оформят мнозинството в парламента, ДПС ще бъде опозиция

„Участниците в политическия процес все още не могат да надскочат партийното и личното си его. Ние призоваваме още от 2016 г. за възстановяване на нормалността в политиката в България, което може да се постигне с диалог. Колкото до законодателната програма, виждаме как различни политически субекти разбират различни неща под "реформи", добави още Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино,.

По време на консултациите бяха засегнати парите по Плана за възстановяване и устойчивост, като и двете страни се обединиха около тезата, че средствата от ЕС са изключително необходими за гражданите и бизнеса, за да се развива както българската икономика, така и българската държава.

Кадри: Булфото

Последвайте канала на

Владимир Василев
1153 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
НАШИЯ

2023.04.25 | 07:54

7
Президента Радев много прилича на испанския кинорежисьор ПЕДРО АМОЛДОВАР и затова Путин го нарича мой товариш ПЕДРО,а неговите съпартиици го наричат НАШИЯ ПЕДРО
ДУНДУКОВСГАН

2023.04.25 | 07:51

6
ЧЕКИС СЪС ШАЛВАРИ И ТУК ТАМЕ ШУМКАРИ КРЕМЛСКИ СМУКАЧ, ПУТИНСКА ПРЪДНЯ
Ха, ха, ха

2023.04.21 | 13:25

4
И трите коментара , отдолу са на побъркания 55-годишен безработен хомосексуалист и шизофреник Еми- аналната дупка.
надежда дойчева

2023.04.21 | 13:52

5
Esquire May 1992 - Product Details Jason Priestley, Jamie Walters, Luke Perry, Dana Ashbrook - че само брутални красавци, че как да не обърнеш резбата.
Зелиния чорап !

2023.04.21 | 13:04

3
Абе жена ми скри зелените чорапи . Има ли кой да ми услужи ( може и мръсни ) ? Ако не , чукнете на Мирафанова или на Копейката . Благодаря .

2023.04.21 | 12:39

2
Кабинет ще има когато парламента реши, радев е никой, фигурант

2023.04.21 | 12:39

1
НА РАДЕВ МУ ТРЯБВА КАБИНЕТ ЗА ДА МУ ДАВА ПАРИ ЧЕ ДОНЕВ НЕКАДЪРЕН

Добави коментар

Водещи новини