БСП иска оставката на Портних

  • 20 април 2023 12:34

  • 522
  • 0
БСП иска оставката на Портних
© Булфото (архив)

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е иска оставката на кмета на Варна Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, каза днес пред медии председателят на Градския съвет на партията Павел Раличков.

По думите му основната причина е, че през последните 10 години в града са реализирани серия знакови инфраструктурни проекти, за които са харчени суми в пъти по-големи от реално необходимото или чието изпълнение не е дало добри резултати.

Кметът поиска оставката на главния архитект на града Виктор Бузев, но няколко месеца преди местни избори това е измиване на ръцете, посочи Раличков.

Той припомни, че Бузев е участвал в екипа, изготвил общия устройствен план (ОУП) на Варна, който според БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е в полза по-скоро на частни, а не на обществените интереси. През последните 10 години ОУП не е променян изобщо, а Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на не е докладвал пред Общинския съвет за неговото изпълнение, въпреки че е длъжен, посочи още Раличков.

Кметът на Варна поиска оставката на главния архитект на общината

Димитър Чутурков, зам.-председател на БСП-Варна, допълни, че кметът носи отговорност за презастрояването на града, както и за всички проблеми, които възникват, включително с ВиК инфраструктурата. Единствената причина Портних да поиска оставката на главния архитект е да си „изпере“ имиджа преди местните избори, обобщи Чутурков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
522 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини