Пеканов: 21-ви век ще бъде век на предизвикателства

  • 07 април 2023 13:38

  • 318
  • 3
Пеканов: 21-ви век ще бъде век на предизвикателства
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Такъв ще бъде 21 век - ще бъде век на предизвикателства, на нови компетенции, които трябва да придобиваме всеки един ден, каза вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов на кръгла маса в София на тема „Работа за младите, младите на работа“.

В глобален контекст пазарът на труда се променя с изключително голяма скорост, излизат технологични разработки и нововъдения, коментира той. Пеканов посочи, че с всеки изминал ден трябва да се работи младите хора да имат достъп до тези компетенции.

Не трябва да забравяме нещо, което ще бъде нужно на всички нас - умението да се учим цял живот, каза вицепремиерът.

Атанас Пеканов: Приемането на еврото няма да доведе обедняване на населението

Хубавото е, че това значи, че всички ще бъдем завинаги младежи, защото винаги ще трябва да се учим, коментира той. По думите му такова ще е бъдещето и трябва да го разберем, за да адресираме правилните политики.

Вицепремиерът посочи, че при преработването на Националния план за възстановяване и устойчивост средствата за сектор „Образование“ са били завишени, засилено е финансирането на т.нар.

STEM кабинети и на редица реформи, които ще помагат особено в придобиването на умения с цифровите технологии и във висшето образование. 

Той добави, че са заложени средства за обновяване на инфраструктурата в училищата, строеж на нови детски градини и реформи за увеличаване на обхвата и качеството на предучилищното образование и ученето през целия живот, които, по думите му, ще бъдат ключови за бъдещето.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
318 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.04.07 | 14:16

3
наско еврото е предизвикателството пред българите, защото не иска да си ходи и държи да ни довърши с еврото!
Реалиста

2023.04.07 | 13:59

2
21 век се очертава да бъде век на некъдърниците и мръсниците като теб.Пиша мръсниците защото от тях всичко става даже и убийци.

2023.04.07 | 13:43

1
най-модерните клишета

Добави коментар

Водещи новини