Политолог: От ПП-ДБ ще поставят условия, ако ГЕРБ им поиска подкрепа за кабинет

  • 03 април 2023 17:52

  • 3315
  • 2
Политолог: От ПП-ДБ ще поставят условия, ако ГЕРБ им поиска подкрепа за кабинет
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Възможността да имаме редовен кабинет не изглежда особено голямо в светлината на предстоящите местни избори. Това сподели в интервю за Nova News политологът Ружа Смилова.

Според нея има шанс да бъде намерен общ политически език между "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична България" и ГЕРБ-СДС, но не и общ политически кабинет. Очакванията ѝ са по-скоро за кабинет на малцинството на базата на приоритети.

Но аз се съмнявам, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще предложат кабинет на малцинството, по-вероятно е някаква форма на експертен или програмен кабинет, за да се надяват на подкрепа от страна на ПП-ДБ. Но това може да се случи само когато ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в изпълни определени условия, които според мен ще им поставят от ПП-ДБ, защото безусловна подкрепа няма, обясни Ружа Смилова.

По думите ѝ е нужно от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в на първо място да смекчат тона към своите опоненти, за да се проведат съдържателни преговори за съставяне на редовно правителство.

От своя страна математикът проф. Михаил Константинов коментира, че изборните резултати са били близки до тези на социологическите агенции през последния месец. По отношение на местните избори наесен смята, че вниманието ще бъде съсредоточено най-вече към София и Пловдив и изрази мнение, че за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще бъде много трудно да задържи столицата.

Почти на финала! ЦИК обяви данните при обработени 99.58% изборни протокола

Проф. Константинов допълни още, че рано или късно от НАТО ще започнат да ни "натискат" за съставяне на правителство, защото Алианса "не може да си позволи да има слаб фланг".

Подчерта също така, че кабинетът, който ще предложи ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ще бъде политически, защото по дефиниция "експертен кабинет няма".

Последвайте канала на

Владимир Василев
3315 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.04.04 | 12:31

2
Това, че върнаха хартиената бюлетина - и системата за купуване на гласове докара "победата" на тиквака. Да твърдиш, че това е победа показва само какъв си олигофрен. Но от сърбащия студена супа за 2 лева в служе6ната столова какво друго да очакваме?

2023.04.03 | 17:59

1
Същия грозилник като брат си и майка си

Добави коментар

Водещи новини