"Атака" няма да подкрепи ГЕРБ на вота на недоверие

  • 23 юли 2012 14:16

  • 1297
  • 7
"Атака" няма да подкрепи ГЕРБ на вота на недоверие
©

Правителството да подаде оставка и да бъде съставен кабинет на националното спасение. Това предложение на "Атака" представи на пресконференция лидерът на партията Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Според него след като бъде подадена оставка от настоящия Министерски съвет, президентът би трябвало да връчи мандат за съставяне на ново правителство на най-голямата партия ГЕРБ. Управляващите вместо да съставят еднопартиен кабинет, да предложат широка коалиция на всички парламентарни и извънпарламентарни партии, поясни Сидеров. Според него няма конституционни пречки, такова правителство би могло да се състави.

Това би било отговорното поведение на ГЕРБ, каза Сидеров и добави, че такава стъпка би била подкрепена от обществото. Според него кабинет на националното спасение ще работи до следващите избори на база на специално изработен план програма за това, което да се свърши. Обсъждането на идеята, според Сидеров, може да стане на консултативния съвет по национална сигурност при президента в четвъртък.

Сидеров коментира и предстоящия вот на недоверие на правителството в областта на вътрешния ред и сигурност. Той посочи, че "Атака" е против ГЕРБ, защото не се справя с управлението. Няма да ги подкрепим на този вот, добави Сидеров. Според лидера на "Атака" това правителство събра материал не за един, а за повече вотове. Все пак, той обясни, че вотът не може да мине, защото управляващите набират гласове чрез търговия с влияние, което се прави най-официално с легитимни методи за купуване на депутати.

В отговор на репортерски въпрос за посещението на израелския министър на туризма Сидеров посочи, че точно сега не е най-подходящия момент да идва министър на Израел и да говори за туризъм. Попитан за наличието на кораби на НАТО във Варна, Сидеров обясни, че срещу тероризма не може да се пазиш с бойни кораби.

Последвайте канала на

БТА
1297 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2012.08.19 | 16:21

7
И за предишните два вота каза същото, но го подкрепи! Сега дано си спази обещанието!
на № 4

2012.08.19 | 16:21

6
Действително сте прав. А за вота се очаква,че няма да могат да се съберат необходимите за това гласове,тъй като голяма част от депутатите начело с Иван Костов и Яне Янев са мижитурки и ще подкрепят Правителството. Независимо от това и за тях ще дойде видов ден и времето ще си произнесе присъдата.....
Станимир

2012.08.19 | 16:21

3
Поздравление Волен Сидеров ! За вота търсете и Иван Костов и Яне Янев - лисицата и депутати от СДС- в противен случай Бойко Борисов пак ще се измъкне и България загива. Има създадена и организация във Фейсбук на млади хора от цяла България които са против Правителството.Призовете ги да дойдат пред НС...
Дън

2012.08.19 | 16:21

5
Най-добре да се слее с тези,които измислиха "македонската нация",така ще докаже ,че е истински патриот!И да не забравя всеки вторник да се отчита в Руското посолство!
Иванич

2012.08.19 | 16:21

4
Волен най-добре да се скрие, че с неговата женска история съсипа Атака. Такова излагане нито се прощава нито се забравя.
беден бг

2012.08.19 | 16:21

2
Браво Волене,ти си нашето спасение!!!
...

2012.07.29 | 23:25

1
аре, да сменят ВСВ и да изкарват топлите му връзки с руски олигарси и да ходи в белене.. писна ни от политици мафиоти.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини