Станишев: Атаките могат да се повторят с много повече жертви

  • 20 юли 2012 20:01

  • 1026
  • 4
Станишев: Атаките могат да се повторят с много повече жертви
©

Ако не направим анализ сега, атаките могат да се повторят с много повече жертви. В момента се нуждаем от много честен анализ за това какво се случи в Бургас и защо се случи, каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в белоградчишкото село Стакевци, където присъства на представянето на листата на общинските съветници от БСП за частичните избори, които ще се проведат в неделя.

Той посочи, че исканият анализ не е дребно политиканстване. "Ние не търсим политически елемент в една трагедия, която е разтърсваща и в която има много загинали хора, в това число и българин. Настоявам правителството да представи пред парламента и пред Консултативния съвет по национална сигурност анализ на случилото се, защото след края на 80-те години за първи път имаме терористичен акт в страната. Тук не е важно да се каже – тези са виновни и са допуснали гаф. Аз разбирам, че срещу тероризма е много трудно да се бориш и да опазиш всичко", каза Станишев.

Той припомни, че става дума за атентат, който е станал непосредствено до най-охраняваните зони – летищата. "Разбирам, че е имало предупреждения от израелските служби. Не знам дали не е имало предупреждения и от други партньорски служби. Днес държавата и хората се нуждаят от честност от страна на правителството. Не да се казва – бе няма проблем и нищо не е могло да бъде направено. Трябва да се направи почтен анализ и да се каже къде са пробойните, къде са слабостите, защото ако не направим такъв анализ сега, никой не може да ни гарантира, че няма да се повторят подобни атаки другаде и няма да има повече жертви. Затова става дума", категоричен е Станишев.

Той посочи, че не е тесен специалист по проблемите на тероризма, затова иска на закрито заседание на парламента и на Консултативния съвет по национална сигурност да се представи този анализ и да се изслушат шефовете на службите и тогава да се действа. Лидерът на БСП поиска ясен план за действие. Той посочи, че има всякакъв вид друг фундаментализъм, освен радикалния ислям – има ислямски фундаментализъм, както и други и ние трябва да сме подготвени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1026 4

Коментари 4

Добави коментар
не син

2012.07.22 | 20:42

4
Виж какви неща му се искат на гадния гризач ?! Нахранете го с ДДТ !
awe

2012.07.22 | 20:42

3
Аве млъкни ве че с твоята мръсна устичка дето прави орална любов на Доган като нищо ще ни одарят пак.Ами възможно е никой не е застрахован доеи и да има инфо пак не е гаранция че няма да се взриви някой бомба.

2012.07.22 | 20:42

2
заслужава да бъде пребит с маркуч спермоядеца
obicham da mi duhat komunyagi

2012.07.22 | 20:42

1
Bobarcho pak lee mozak.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини