Станишев: Поведението на Борисов е неприемливо

  • 20 юли 2012 11:48

  • 1553
  • 4
Станишев: Поведението на Борисов е неприемливо
©

Дали правителството е готово да противидейства на неблагоприятните последици от кризата в Гърция, попита от парламентарната трибуна председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Развитието на ситуацията след парламентарните избори в Гърция дава известен оптимизъм, но не са отпаднали рисковете. Орязването на бюджета в публичната сфера на Гърция води до нова ескалация на напрежението в съседната ни държава, а ние не сме застраховани срещу тях. Има рискове и за българската икономика.

Когато се извършваше възродителният процес, на атентата на гара Бурово загинаха същия брой хора, така че бомбени атентати в Бългатия е имало и преди. Това каза министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Що се касае, до положението в Гърция - това е една много дебела сянка, която се спуска върху целия регио, допълнителна сянка се спусна и от Румъния, добави той. По думите му кризата се отразява безспорно, но финансовотоположение на България е стабилно.

Има и други неща, но не искам да ги говорим, защото във вторник може да има и ново правителство, вие ще ги решите, заключи Борисов.

Какви мерки ще предприеме правителството покрай кризата в Гърция, настоя Орешарски за отговор на Борисов. "Във вторник ще ви кажа", демонстративно показа нежелание да отговори на въпроса Борисов. Декларациите, които изчетохте, се нуждаят от отговор, но явно нямате тази нужда, защото във вторник има вот на недоверие към правителството. За един-два дни дали ще сте информирани, или не – не виждам голяма разлика. И да има някаква политическа стабилност, явно и това не ви касае, заяви Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

По думите на Станишев това е нагло и неприемливо отношение и явно правителството няма никакъв план за действие по отношение на кризата в Гърция. Това е поредното ясно доказателство за това, което е написала ЕК в доклада от преди два дни. Там е поставен въпросът за първи път за фундаменталната неспособност да се спазва разделението на властите, заяви Станишев.

Последвайте канала на

1553 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.07.21 | 17:03

4
Др. Станишев всеки ден казва по нещо глупаво, и все повече се приближава към Чернобил.

2012.07.20 | 20:05

2
Когато се извършваше възродителният процес, на атентата на гара Бурово загинаха същия брой хора, така че бомбени атентати в Бългатия е имало и преди. Това каза министър-председателят Бойко Борисов.......карай да върви....

2012.07.21 | 00:06

3
Ама тогава взеха адекватни мерки.

2012.07.20 | 19:46

1
да остави кризата в Гърция, а за кризата в България да вземе мерки. Тази пролет бях в Гърция по Цветница, това което ми направи най-силно впечатление са новите покриви на къщите им и соларните батерии. Явно европейските помощи достигат до всеки грък, а не само до избрани, наши хора от които и за нас ще има процент.

Добави коментар

Водещи новини