С приет от МС проект близо 650 000 български граждани ще имат достъп до по-добра защита от бедствия и аварии

  • 08 март 2023 14:25

  • 567
  • 0
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Близо 650 000 български граждани ще имат достъп до по-добра защита от бедствия и аварии благодарение на проект, чрез който се разширява системата за ранно предупреждение и оповестяване на населението на общинско ниво и се модернизира системата за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда“ и е в размер над 48 милиона лева. Това съобщи министърът на околната среда и водите Росица КарамфиловаРосица КарамфиловаД-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната на брифинг след днешното заседание на служебното правителство. Бенефициент по проекта е Министерството на вътрешните работи.

Министър Карамфилова посочи, че системата е ключова и дава възможност на превантивни действия, свързани с бедствия и наводнения. Към настоящия момент системата известява 39% от населението на страната. С модернизацията ѝ тя ще обхване малко над 51% от населението.

Над 4000 абонати на "Топлофикация-Габрово" са на студено през зимата заради аварии

Министърът на вътрешните работи Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г. допълни, че проектът засяга 11 области, 106 общински центрове и население от около 650 000 души. „Трябва да се мисли за превенция, ние осигурихме този процес за цялата страна. Системата е много модерна, а ефектът ще е много полезен“, уточни министърът.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
567 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини