Посланикът на България в Албания Ивайло Киров връчи акредитивните си писма

  • 21 февруари 2023 13:46

  • 346
  • 0
Посланикът на България в Албания Ивайло Киров връчи акредитивните си писма
© Министерство на външните работи

Извънредният и пълномощен посланик на България в Албания Ивайло Киров връчи акредитивните си писма на президента Байрам Бегай, на тържествена церемония в президентството на Албания, и официално встъпи в длъжност, съобщиха на сайта си от Министерството на външните работи (МВнР).

По време на разговора вчера президентът Байрам Бегай оцени отношенията между двете страни като отлични и съюзнически, основани на много добро партньорство. Подчертано беше и отбелязването през настоящата година на 110-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения и 30-ата годишнина от Договора за приятелство между двете страни, с много добър баланс на приятелските отношения.

Държавният глава изрази признателността си за подкрепата, която България оказва на Албания в рамките на процеса на евроинтеграция, както и за реализацията на транспортния проект Коридор №8 като важна част от инфраструктурата на ЕС, но и от стратегическа важност от гледна точка на сигурността.

Посланик Ивайло Киров благодари за топлия прием и използва възможността да предаде поздрави към албанския държавен глава от името на българския президент Румен Радев.

Президентът на Албания свиква Съвета по национална сигурност

Посочено беше още, че страната ни разглежда българското малцинство в Албания като мост между двата приятелски народа. Албания е сред приоритетите на програмата „Българска помощ за развитие“, в рамките на която вече са реализирани редица проекти, включително и реконструкцията на междуселищен път.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
346 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини